Misc 26/04/2014

La querella dels jutges sobiranistes investigats pot afectar Fernández Díaz

Meritxell Comas
1 min

BarcelonaUn dels 33 jutges que van firmar el manifest a favor de la consulta sobiranista, Josep Maria Noales, va advertir ahir que la querella per la filtració de les seves fotografies de DNI al diari La Razón “podria arribar fins al ministre” de l’Interior, Jorge Fernández Díaz. Així es va pronunciar Noales, magistrat del jutjat d’instrucció número 4 i degà del partit judicial de Badalona, en declaracions a El món a RAC1, després que el Consell General del Poder Judicial acordés demanar explicacions al ministeri per la suposada investigació sobre els magistrats pro consulta.

El jutge, que va qualificar de “summament greu” que la policia espanyola investigués el poder judicial, rebutja la versió de Fernández Díaz, que assegura que la filtració de les fotografies la podrien haver fet altres cossos policials. El jutge va apuntar que “l’accés a la base de dades del DNI la té el Cos Nacional de Policia i no els Mossos, que l’han de demanar a aquest cos”.

Dit això, el magistrat va assegurar que els agents que hi van accedir eren els de la Brigada d’Informació, “que són els que es dediquen a fer informes dels jutges”, va afegir. Tal com va anunciar, ara el pròxim pas és preguntar al comissari en cap de la Brigada qui li va donar l’ordre per iniciar la investigació. “No pararem fins a saber d’on ha sortit”, va sentenciar Noales, que va assegurar que “la persona responsable en pagarà les conseqüències”.

Dit això, el magistrat va afirmar que “el pitjor escenari” seria que es demostrés que hi ha interès polític al darrere, cosa que, si es confirmés, va concloure, “seria molt greu”.

stats