PARLAMENT
Política 12/12/2013

La llei de símbols s'aprovarà sense cap nou informe de constitucionalitat

El PP confirmà ahir que votarà en contra de la petició que farà l'oposició perquè, abans d'aprovar la llei, es demani al Consell Consultiu que emeti un altre dictamen

Q.t.
1 min

Palma.La llei de símbols, la que prohibirà penjar llaços amb les quatre barres en defensa de la llengua catalana a les escoles de les Illes, s'aprovarà dijous al Parlament sense que cap institució emeti un nou informe sobre la seva constitucionalitat. El PP confirmà ahir que votarà en contra de la petició que farà l'oposició perquè, abans d'aprovar la llei, es demani al Consell Consultiu que emeti un altre dictamen. El Consultiu ja va advertir de la inconstitucionalitat del projecte i el Govern en corregí el redactat. Però durant la tramitació parlamentària, el PP ha deixat un redactat pràcticament idèntic al que qüestionà el Consultiu. Els populars, però, justifiquen que no és igual. L'oposició, en canvi, considera que no compleix els requisits de constitucionalitat i critica que el PP passi el "corró" per evitar un nou informe.

Brindis de Nadal

El Parlament fixà els plens de la setmana vinent, quan s'aprovaran els pressuposts, just abans que la presidenta, els membres de la Mesa i els portaveus (tots excepte els de MÉS) desitjassin un Bon Nadal i un any nou "més esperançador" als representants dels mitjans. Els portaveus de MÉS consideren que no són moments de brindar.

stats