Política 15/06/2013

Els ciutadans que jutjaran Matas per suborn seran triats dia 26 de juny

36 persones de Balears seran preseleccionades per formar part del jurat popular

A. A.
1 min

Palma.Un total de 36 ciutadans de les Balears seran preseleccionats, mitjançant un sorteig que es durà a terme dia 26 de juny, per formar part del jurat popular que el proper 2 de desembre jutjarà l'expresident del Govern Jaume Matas com a presumpte autor d'un delicte de suborn per la suposada contractació de la seva esposa, Maite Areal, per part d'un hoteler "en agraïment" al llavors president. El magistrat president del jurat popular que jutjarà Matas, Juan Jiménez Vidal, ha desestimat el recurs plantejat per la defensa de Matas i ha descartat que el presumpte delicte hagi prescrit.

El jurat haurà de pronunciar-se sobre si Matas, segons consta en l'escrit dels fets a jutjar, "amb la finalitat d'incrementar els seus recursos econòmics", va contactar, entre novembre i desembre de 2006, amb el propietari de l'hotel Valparaíso i, "aprofitant la seva posició com a president del Govern", li va sol·licitar l'entrega, "com a regal", de 3.000 euros cada mes durant el 2007. Suposadament, per donar aparença de normalitat, es va simular un contracte de treball amb l'esposa de Matas, pel qual va rebre 42.111 euros, sense exercir cap funció a l'hotel.

Quant a les proves, el magistrat president ha resolt que es practiqui una diligència perquè el representat legal de l'hotel Valparaíso entregui la relació d'actes que el Partit Popular ha organitzat a l'establiment o a d'altres del mateix grup hoteler des del 2000 fins al 2007. Així mateix, es reclamarà que aporti a la causa factures emeses per l'hotel contra organismes o entitats públiques entre 2000 i 2007.

stats