Conflictegibraltareny
Política 19/08/2013

Una cinquantena de pesquers protesten contra Gibraltar

La concentració, malgrat tot, va ser pacífica i sense incidents, però alguns pescadors es van encarar amb els agents del Penyal, que van increpar

Ara
2 min
Una cinquantena de pesquers protesten contra Gibraltar

BarcelonaMig centenar d'embarcacions pesqueres espanyoles del Camp de Gibraltar van participar ahir al matí en una protesta a alta mar contra les mesures del govern del Penyal que dificulten la pesca en les aigües pròximes i, més concretament, contra el vessament de 70 blocs de formigó. Així, tota la flota pesquera de la Línea de la Concepción (Cadis) va dirigir-se cap a la zona on es van produir els vessaments acompanyada de cinc embarcacions de la Guàrdia Civil, però les patrulles de la policia de Gibraltar van impedir que els pescadors espanyols hi poguessin arribar.

La concentració, malgrat tot, va ser pacífica i sense incidents, però alguns pescadors es van encarar amb els agents del Penyal, que van increpar. "Deixeu de jugar amb el pa dels nostres fills!" va ser un dels crits que es van sentir, i és que els pescadors xifren les pèrdues provocades per les mesures preses des de fa un any per l'executiu de Gibraltar en 1,5 milions d'euros. El patró de la confraria de la Línea, Leoncio Fernández, va destacar que l'acte pretenia reivindicar el dret a treballar en unes aigües en les quals fa "tota la vida que pesquen". José Antonio González, patró del San Juan , una de les embarcacions de la concentració, va explicar a Efe que buscaven també que el govern espanyol "prengui consciència de com Gibraltar està atemptant contra uns drets de pesca històrics dels pescadors".

El sindicat d'ultradreta Manos Limpias va presentar davant la fiscalia del Camp de Gibraltar una denúncia contra el ministre en cap de Gibraltar, Fabian Picardo, "i totes les persones que resultin implicades de la prèvia investigació penal que s'obri per delicte contra el medi ambient" en relació al vessament dels blocs de formigó. Per la seva banda, els advocats del sindicat estan redactant una altra denúncia que presentaran els pròxims dies davant la secretaria general de la Unió Europea.

Paral·lelament, el vaixell insígnia de l'Armada britànica, el portaareonaus HMS Illustrious , va atracar ahir a la base naval de Rota (Cadis) per poder fer una sèrie de maniobres al Mediterrani els pròxims dies. Fonts del ministeri de Defensa van explicar que havia demanat permís per fer-ho i se li va concedir.

stats