Política 30/05/2015

Virgilio Moreno: “Amb MÉS i els Independents compartim el 95 % del programa”

M. Bonnín
2 min
Virgilio Moreno: “Amb MÉS i els Independents compartim el 95 % del programa”

IncaVirgilio Moreno (Inca, 1976) és el candidat socialista revelació d’aquestes eleccions. Ha augmentat uns 800 vots respecte de 2011 i s’ha convertit en primera força. Serà el segon batle del PSOE a Inca després de Jaume Armengol (1991-1995).

El PSOE ha guanyat les eleccions o el PP les ha perdudes?

Les dues coses. Augmentàrem quasi un 30% respecte del 2011. Estam molt satisfets i orgullosos de la feina feta. No és de dos dies, sinó de molts d’anys. A més, aquesta legislatura ha estat molt dura per a l’oposició. Hem assumit junts moltíssima responsabilitat i compartit moments molt importants, com la paralització de la privatització de l’aigua.

Amb quins partits governareu?

Ens asseurem amb totes les forces que ho vulguin. És evident que l’afinitat tant personal com ideològica hi és amb MÉS i els Independents, però ens asseurem amb tothom, també amb el PP, tot i que el pacte és pràcticament impossible amb ells. Els ciutadans ens han donat dos missatges: que volen canviar radicalment el model de gestió política de l’Ajuntament i que jo he de liderar les converses i coordinar els acords. L’objectiu és fer un gran pacte d’estabilitat i un programa de govern que dugui endavant el canvi.

Teniu previstes totes les opcions? Tant un pacte de quatre com un govern en minoria?

Tot pot passar, però veiem que un govern de 15 regidors podria ser excessiu i que un en minoria seria massa poc. Hem d’escoltar el que ens han dit els inquers. Ens han donat la possibilitat de fer un equip de govern fort. Hem de consolidar un gran pacte perquè tenim una feinada per fer.

Hi ha algun tema innegociable? La batlia?

Tot el que sigui en benefici de la ciutat és negociable. Hem de ser molt pulcres. Crec que no hi haurà problemes. Línies vermelles, no en tenim. A més, el nivell de coincidència amb Independents i MÉS és d’un 95% del programa electoral. Després hi pot haver matisos.

Quina serà la primera mesura?

Una de les primeres serà telefonar als gerents de totes les empreses que fan feina en serveis municipals per dir-los que tenen un contracte amb la ciutadania i que s’ha de complir, principalment amb el tema de la neteja viària i de manteniment.

Comanareu una auditoria?

Serà un dels primers acords que proposaré a la junta de govern.

Què passarà amb la ronda Nord?

Ronda nord sí, però el projecte actual no. Hem d’obrir una via de connexió entre zones d’Inca, amb un model de menys consum de territori, menys impacte ambiental i que sigui pràctic per a Inca. De l’estil de sa Pobla, amb un carril d’anada i un de tornada, ben il·luminat, amb els camins rurals oberts. No cal fer un megaprojecte.

stats