Política 25/04/2015

El TSJB demana al Govern que expliqui els escons per illes

El candidat de GxE, Juanjo Cardona, va explicar ahir que la seva formació demanarà que s’instaurin mesures cautelars amb vista a les eleccions del proper mes de maig

Bea Rosselló
1 min
Juanjo Cardona i altres membres de GxE, ahir al Portal Nou.

EivissaLa Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia tramita ja el recurs contra el decret de convocatòria de les eleccions al Parlament balear presentat per Gent per Eivissa (GxE), que considera injust el fet que Menorca tengui un diputat més que Eivissa, tot i que tengui “un 50% menys de població”.

El candidat de GxE, Juanjo Cardona, va explicar ahir que la seva formació demanarà que s’instaurin mesures cautelars amb vista a les eleccions del proper mes de maig, i confia que Eivissa pugui tenir, per als pròxims comicis, “un o dos disputats més”. Aquesta disposició, però, depèn del Constitucional, que, segons els càlculs de GxE, s’ha de pronunciar abans del 24 de maig, si se segueixen tots els terminis marcats, “ja que es tracta d’un procés que es tramita d’urgència”, va manifestar.

Divendres es va obrir el termini de notificació per presentar al·legacions a la inadmissió d’aquest recurs, que és de cinc dies, i, transcorregut aquest temps, hi haurà vuit dies per fer la demanda. L’admissió a tràmit del recurs emplaça el Govern a “comunicar a tots els qui apareguin com a interessats en el procés i a citar-los perquè puguin comparèixer com a demandats”.

També acorda “requerir amb caràcter urgent l’òrgan administratiu corresponent (Presidència del Govern), perquè en el termini màxim de cinc dies, a partir de la recepció del requeriment, remeti l’expedient, acompanyat dels informes i dades que estimi procedents”.

stats