Misc 15/12/2013

Rivera desembarca a València per competir amb PP i PSOE

Salvador Almenar
2 min
Rivera va presentar ahir a València la plataforma amb què pretén saltar a la política espanyola.

València.Ple absolut a l'auditori de Fira València. Gairebé un miler de persones -unes 800 a les butaques i 200 més a l'exterior del recinte- van acudir ahir a la presentació de Movimiento Ciudadano, la plataforma que apadrina el president de Ciutadans, Albert Rivera, com a trampolí per saltar a l'arena política espanyola. L'acompanyaven cares conegudes de la societat valenciana, com l'exministre socialista Antonio Asunción i el cantant Francisco, que durant molts anys s'ha situat a l'òrbita del PP.

També s'hi van deixar veure el president de l'entitat blavera Lo Rat Penat, Enric Esteve, i els experiodistes de Canal 9 Josep Puchades i Frederic Ferri. En total, Movimiento Ciudadano ja acumula -segons les seves pròpies xifres- 45.000 inscrits, dels quals 5.000 provenen del País Valencià. Ahir Rivera, que va pronunciar el seu discurs íntegrament en castellà, va prometre que s'exploraran "totes les vies" perquè algun dia els valencians puguin votar el seu partit.

Rivera va presentar el seu moviment polític com l'alternativa a un PP "esquitxat" per la corrupció i a uns socialistes valencians "en descomposició", i enfront d'altres partits que o bé "volen exportar el catalanisme" o bé "volen trencar amb tot". Conscient que bona part de les adhesions a la seva plataforma procedeixen de l'electorat tradicional dels dos grans partits estatals, va centrar-se a carregar contra el PP i el PSOE, que han institucionalitzat una "democràcia de baixa intensitat". Movimiento Ciudadano, va remarcar, pretén "rentar la cara" a Espanya "amb obres, i no amb una capa de pintura blava o vermella".

Advertiment a Artur Mas

Rivera també va fer una crida a combatre el "desafiament" sobiranista a Catalunya. "Moralment és més just defensar la unió que la divisió", va proclamar el líder de Ciutadans, que va advertir que "la convivència no pot estar en joc, perquè si no això és la selva". Va llançar un advertiment a Artur Mas: si se "salta la llei" per forçar una consulta, haurà de ser multat, de la mateixa manera que li passa a qualsevol ciutadà que "se salta un semàfor". El seu discurs antisobiranista no para de donar-li rèdits a les enquestes.

stats