Misc 01/04/2015

Rajoy: “Cap govern autoritzarà la ruptura de la sobirania nacional”

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
El president espanyol, Mariano Rajoy, continua enrocat en la seva resposta al procés.

MadridSi una cosa constata l’acord entre CDC i ERC és que segur que hi haurà eleccions a Catalunya el 27 de setembre. El president espanyol, Mariano Rajoy, i el PP fins ara ho havien posat en dubte. Ahir el cap de l’executiu hi va tornar, però ja amb la boca petita. El full de ruta ha reactivat el procés en plena Setmana Santa, però la resposta del PP continua sent la mateixa: “Cap govern d’Espanya autoritzarà la ruptura de la sobirania nacional”.

El president espanyol va criticar ahir el full de ruta sobiranista. En una roda de premsa des de la Moncloa, després de rebre el president del Consell Europeu, el polonès Donald Tusk, Rajoy va assegurar que el full de ruta és “dolent” en el “fons” i en les “formes”. Primer perquè “vol trencar 500 anys d’història junts i obliga molts catalans a deixar de ser espanyols i europeus”. I segon perquè “suposa saltar-se la Constitució i a Espanya la llei està per sobre de qualsevol consideració i afecta absolutament a tothom”.

Està previst que Rajoy visiti Barcelona el 13 d’abril per inaugurar una reunió ministerial sobre immigració i jihadisme al sud d’Europa. Fonts de la Moncloa no van aclarir ahir si coincidirà amb el president de la Generalitat, Artur Mas.

El PSOE també critica l’acord

El PSOE va unir-se ahir a les crítiques del PP. Considera que l’acord per al full de ruta és “un pas més cap a l’abisme i la ruptura interna”. El secretari d’acció política, ciutadania i llibertats, Patxi López, va qualificar la proposta d’“irresponsabilitat política” i va lamentar que “agreugi” els problemes dels catalans.

stats