DESPRÉS DEL 24-M
Política 30/05/2015

Rafel Torres: “Em planteig no agafar l’acta de regidor i no ser el cap de l’oposició”

Va agafar la vara del seu mentor, Pere Rotger, de qui es desvinculà arran de les declaracions pel cas Over Marketing

M. Bonnín
2 min
Rafel Torres: “Em planteig no agafar l’acta de regidor i no ser el cap de l’oposició”

IncaRafel Torres (Inca, 1966) és batle des de 2010. Va agafar la vara del seu mentor, Pere Rotger, de qui es desvinculà arran de les declaracions pel cas Over Marketing. Amb la pèrdua de quasi 2.000 vots i 5 regidors, Rotger reapareix i reclama que “la vella guàrdia” torni a agafar les regnes del partit.

El PP ha perdut les eleccions o el PSOE les ha guanyades?

El PP ha perdut. És ben clar. Els resultats a Inca han estat dolents i és clar que la culpa és nostra. El PSOE tindrà el seu mèrit perquè ha sabut canalitzar certes inquietuds.

És un càstig a la gestió?

Crec que és un conjunt de coses. Ens pensàvem que havíem fet una gestió econòmica extraordinària i que era suficient, però tal vegada hauríem d’haver continuat fent un altre tipus de gestió o explicar millor les coses a la gent.

Voleu que s’expulsi Pere Rotger del PP?

Algú que és del PP i fa feina per al PP no pot dir segons què. Com a president de la junta local, el mínim que deman és que un afiliat d’Inca, algú que està al Parlament i que du les sigles del nostre partit, no faci aquestes declaracions. Si té queixes, té òrgans dins el partit. Però això que diu que mobilitzarà la vella guàrdia... No té autoritat per dir-ho. Com ell reconeix públicament, fa més de dos anys i mig que no ve pel partit.

Rotger ha fet campanya contra el PP d’Inca?

Ell diu que sí. Nosaltres no vàrem entendre algunes declaracions durant la campanya. Ha fet un degoteig constant dient que no em volia com a batle i, és clar, jo no puc calibrar el pes que té. Però segons ell, n’ha tengut molt

Us sentiu traït?

No. Crec que s’ha actuat amb deslleialtat cap a un partit, no cap a una persona. Qui comença aquesta guerra i a pixar fora de test és ell, perquè no venia a tomb. Jo dijous vaig posar a disposició del partit el càrrec de president de la junta. Tenc clar que no em vull aferrar a cap lloc ni a cap cadira.

Sereu cap de l’oposició?

Hi ha 3.500 persones que han confiat en nosaltres i els devem fidelitat. Hem de defensar els seus interessos i opinió i fer un equip amb ganes i força. És difícil que jo en pugui formar part. Em planteig no continuar i així ho he comunicat als regidors i al partit.

Ara les crítiques al PP li vénen de dins. Hi ha un cert oportunisme?

La gent té poca lleialtat quan vénen moments difícils. Si tu estimes uns colors i creus en unes idees, al final el teu equip perd i la culpa és de l’entrenador o del davanter centre, pèro l’entrenador i el davanter són nostres. Que els haurem de canviar és clar; que hem de canviar el sistema de joc també ho és, però no deixen de ser els teus colors i el teu equip. Crec que si som del PP, som del PP.

stats