Conflictegibraltareny
Política 16/08/2013

El PSOE acusa l'Estat de forçar una polèmica "estèril" amb Gibraltar

Ara
1 min
El PSOE acusa l'Estat de forçar una polèmica "estèril" amb Gibraltar

BarcelonaEl 'bunkering' com a excusa

El vicesecretari general del PSOE de Cadis, Juan Carlos Ruiz Boix, va qualificar ahir de "lamentable" que el govern espanyol "hagi necessitat forçar una polèmica estèril amb Gibraltar" fixant-se en una pràctica com el bunkering -el subministrament de combustible de vaixell a vaixell- que fins ara havia estat consentida. Així, el dirigent dels socialistes en un territori que pateix especialment les cues i les incomoditats del conflicte va censurar que l'executiu central amenaci ara de fer "complir una normativa que, fins ara, ha estat obviada per les mateixes autoritats espanyoles".

Gibraltar guanya terreny

Per la seva banda, l' ABC va informar que Gibraltar està guanyant més terreny al mar amb la construcció d'un segon espigó a la zona est que tindria com a finalitat servir de contenció davant el temporal que assota el Penyal, sobretot a l'hivern. Així mateix, l'entitat Club de la Constitució va presentar una querella criminal contra el govern de Gibraltar per un presumpte delicte ecològic de vessament clandestí de blocs de formigó a la badia d'Algesires.

Crida a fer turisme a Catalunya

Al seu torn, l'eurodiputada conservadora britànica que dimarts va cridar a fer boicot turístic a Espanya, Julie Girling, va fer una piulada a Twitter en què agraïa el suport català a Gibraltar i animava els seus electors a fer les vacances a Catalunya.

stats