TRIBUNALS
Política 22/07/2016

Neguen perjudicis pel trasllat de l’estació marítima a Formentera

Segons un informe que ha emès l’Advocacia de l’Estat

Ara Balears
2 min
Des del Consell de Formentera ja s’han anunciat properes mobilitzacions.

PalmaL’Advocacia de l’Estat ha emès un informe en el qual nega que el canvi d’ubicació de l’estació marítima perjudiqui els ciutadans de Formentera, segons ha informat avui el Consell de la pitiüsa menor. L’organisme insular ha difós el document per criticar “el tracte que dóna tant al poble de Formentera com a la seva institució”, destaca.

El document de l’Advocacia de l’Estat és un dels informes de resposta d’Autoritat Portuària de Balears (APB) al recurs per paralitzar el projecte de trasllat de l’estació marítima interposat pel Consell de Formentera davant la Sala dels Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears.

L’informe d’al·legacions nega que es perjudiqui Formentera amb el trasllat de l’estació i que “en l’hipotètic cas d’haver al·legat algun perjudici, aquest perjudici no seria propi del Consell, ens local amb personalitat jurídica pròpia, sinó que, si s’escau, seria dels ciutadans de l’illa de Formentera”.

“Segons l’Advocacia de l’Estat, encara que ho sol·licitassin els ciutadans, tampoc en aquest cas caldria al·legar cap perjudici. En primer lloc, perquè l’illa de Formentera no queda sense porta d’entrada, és a dir, no queda incomunicada, única possibilitat en què seria possible aquest perjudici immediat i real”, critica la institució de la pitiüsa menor.

El Consell de Formentera també qüestiona el dictamen de l’Estat sobre els treballs sotmesos a concurs titulat Assistència tècnica per a la redacció de projecte bàsic i projecte constructiu de la terminal marítima en els molls comercials per al trànsit d’Eivissa-Formentera. Expedient PO 08.16.

Segons explica, el document de l’Estat assegura que “és molt important l’estudi d’alternatives que ha de fer per fixar la ubicació i distribució de la nova terminal, i en concret per fixar la ubicació de la nova estació marítima, obviant completament que només la lectura del títol ja indica quina és la ubicació de l’estació marítima”.

Entre altres crítiques, la institució també assenyala que “totes les lleis i normes que cita en el seu recurs el Consell de Formentera són qualificats com en el seu recurs com a arguments de pura legalitat que manquen de fonament perquè l’únic interès general és el representat per l’APB”.

stats