POLÈMICA AMBIENTAL
Política 24/10/2014

MÉS sobre les fumigacions: “El Govern ens vol aniquilar”

Després que s’hagi denunciat públicament que s’han fumigat persones, habitatges, zones escolars i terrenys destinats a agricultura ecològica, el diputat David Abril criticà que el Govern “oculta” informació

Ara Balears
2 min

Palma“Aquest Govern no només intenta aniquilar la nostra llengua, la nostra cultura i els nostres drets socials, sinó que també ens intenta aniquilar físicament mitjançant la fumigació aèria contra la processionària amb un producte tòxic”. Així ho va dir ahir el portaveu dels Joves de MÉS, Albert Abad, davat del Consolat, on protagonitzà un acte de protesta juntament amb altres membres de la seva formació, entre ells el diputat David Abril, per demanar que se suspenguin les fumigacions aèries amb l’insecticida Damilín contra la processionària del pi que s’estan duent a terme durant aquests dies arreu de les Balears.

Després que s’hagi denunciat públicament que s’han fumigat persones, habitatges, zones escolars i terrenys destinats a agricultura ecològica, el diputat David Abril criticà que el Govern “oculta” informació a la ciutadania i advertí que “el producte utilitzat per fumigar és altament tòxic i no es pot emprar de manera massiva, des de fa anys, a la Unió Europea”. Segons Abril, el Govern està vulnerant la directiva europea que restringeix les fumigacions massives i la que garanteix l’accés a la informació mediambiental. Denuncià que l’Executiu està generant “alarma social” i que dissabte passat es va col·lapsar el centre d’atenció d’emergències 112.

El Govern li treu ferro

El Govern va voler treure importància a les queixes i defensà que les fumigacions són “totalment controlades” i es fan amb un producte “autoritzat” com el Dimilín, que, segons la portaveu Núria Riera, passa tots els controls i té la classificació més baixa des d’un punt de vista toxicològic. La portaveu avisà que aquest és un “tema delicat” i demanà que no es creï “alarma social” perquè, segons ella, està tot sota control. Defensà que es dóna la màxima informació i avançà que les queixes s’atendran.

stats