Política 16/12/2013

L'escàndol de les llistes negres es tanca sense destitucions

L'actual gerent de l'IDI i el seu antecessor intercanviaren correus amb llistats d'empleats en què es feia constar la seva suposada afiliació política

Ara Balears
1 min
L'escàndol de les llistes negres es tanca sense destitucions

Palma.El darrer escàndol que ha tingut l'IDI com a desafortunat protagonista ha estat el que popularment s'ha conegut com el cas de les "llistes negres". L'actual gerent de l'IDI, Joan Bibiloni, i el seu antecessor, Joan Alcover, es varen intercanviar correus electrònics amb llistats d'empleats d'aquesta empresa pública, en què es feia constar la seva suposada afiliació política, a més de dades personals i familiars. Almenys tres de les persones que apareixien en aquests llistats foren posteriorment acomiadades dins els processos de reestructuració del sector públic que ha portat a terme el Govern.

L'oposició ha denunciat els fets i ha reclamat la destitució d'aquests càrrecs polítics, però no s'ha destituït ningú. El president del Govern, José Ramón Bauzá, s'ha limitat a defensar que aquestes llistes no varen tenir incidència en el procés de reestructuració del sector públic que, segons Bauzá, s'ha fet amb criteris tècnics i no polítics. Bauzá sí que ha dit que no pot "compartir" el contingut dels correus electrònics que s'enviaren els dos alts càrrecs. "No ho aprov", va apuntar al Parlament arran d'una pregunta del portaveu de MÉS, Biel Barceló. En aquell ple, el president acusà l'oposició d'elevar a categoria un fet "ocasional i molt desafortunat" i d'intentar "treure rèdit d'un fet puntual" i que "no toleraria".

El nacionalista havia denunciat que, des de juliol de 2012, el llavors director general de Comerç, César Pacheco, coneixia les 'llistes negres'. I va retreure al president que no prengués cap decisió davant "fets tan greus". El PSIB també ha denunciat els fets i en un ple Pilar Costa advertí el conseller d'Economia, Joaquín García, que si no actua en serà coresponsable.

stats