Política 29/06/2013

L'acusació demana la imputació del conseller

Jaume Perelló
2 min

Palma.L'acusació popular exercida per l'advocat Pablo Alonso de Caso en nom del PSIB va lliurar ahir un escrit a l'instructor del cas Ràdio Calvià en el qual afirma que la mesa que va contractar el servei públic de radiodifusió l'any 2004 es va reunir abans de rebre les propostes dels concursants. Per aquest motiu i per d'altres, entre els quals el denunciant també cita l'informe de la Guàrdia Civil, es demana la imputació de Carlos Delgado, actual conseller de Turisme.

Segons la documentació aportada ahir pels denunciants, hi ha la possibilitat que l'entitat adjudicatària, Rumbo Vision SL, presentàs la primera factura 28 dies abans que se li adjudicàs formalment el contracte.

Segons els denunciants, es podria haver produït una desviació d'1,4 milions d'euros públics en la gestió de Ràdio Calvià, perquè bona part dels recursos per fer la programació eren propietat de l'Ajuntament calvianer i no dels contractistes.

Així, la representació legal del PSIB afirma que els indicis delictius "no han fet més que incrementar-se de manera notòria i substancial", i proposa la pràctica d'un seguit de proves, entre les quals que es demani al secretari de l'Ajuntament de Calvià el certificat de la plantilla consolidada-inclosa la que presta serveis a les empreses públiques vinculades al consistori- des del 2003 fins a l'actualitat, a fi d'acreditar la suficiència de recursos personals de l'Ajuntament per desenvolupar les funcions que van ser licitades a les empreses investigades.

En la resolució judicial que va dictar per autoritzar l'escorcoll de l'Ajuntament, la titular del Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma, Carmen González, al·ludia a l'existència de "sospites racionals" que en la preparació i desenvolupament dels contractes "s'hauria utilitzat torçadament el dret amb una finalitat il·lícita" , i assevera que els fets tenen característiques "que permeten suposar" la comissió de delictes de malversació de cabals públics, frau i prevaricació.

stats