CAS BANIF
Política 28/11/2015

Jutgen Buils i Flaquer per malbaratament i prevaricació

Ara Balears
1 min
Francesc Buils s’enfronta a un nou judici per la seva gestió.

PalmaL’Audiència de Palma jutjarà dilluns a l‘exconseller de Turisme Francesc Buils i l’expresident d’Unió Mallorquina (UM) Miquel Àngel Flaquer, per als qui la Fiscalia demana 4 anys i 4 mesos de presó i 3 anys i 8 mesos, respectivament, per presumpta malversació i prevaricació, segons informa Efe.

El tribunal també jutjarà pels mateixos fets l’exdirector econòmic de l’Institut d’Estratègia Turística (Inestur) Álvaro Llompart i el representant de Banif Carlos Otero, per als qui Anticorrupció demana 1 any de presó i 3 anys, respectivament. En aquesta peça separada del cas Voltor, la Fiscalia considera que Buils es va aprofitar del seu càrrec públic i es va posar d’acord amb Flaquer per idear un pla perquè els fons d’Inestur escapassin del control públic.

Segons la Fiscalia, van aprofitar la seva jerarquia sobre Álvaro Llompart, que era simultàniament director econòmic de l’organisme autonòmic i comptable d’UM. El pla va consistir a transferir fons d’Inestur a un compte de Banif al qual es reportarien interessos en benefici d’UM i dels acusats.

stats