Política 28/11/2015

El Govern no acceptarà que 40 milions del deute vagin a Educació

Q. T.
2 min

PalmaEl Govern va deixar clar ahir que no acceptarà l’altra polèmica esmena presentada per Podem, que planteja destinar a l’educació pública 40 milions d’euros pressupostats per amortitzar deute. L’Executiu considera que la proposta de Podem és un brindis al sol i confia que el PP tampoc li doni suport.

Després del Consell de Govern, el portaveu de l’Executiu, Marc Pons, va defensar que en el pressupost autonòmic es fa una passa important per millorar l’educació, amb la contractació de 375 professors més, i el reconeixement dels sexes, i amb el compromís de convocar oposicions per treure 800 places de docents entre 2017 i 2018. “Fem una aposta per millorar l’educació, però dins els límits de la legislació vigent i els recursos que tenim”, va reivindicar Pons, qui també va advertir que “hi ha retxes vermelles que no s’han de trepitjar”. El portaveu va considerar poc seriós llançar el missatge als bancs que el Govern no els pagarà, en referència a la petició de Podem de retallar una part del pressupost previst per amortitzar deute i destinar-lo a Educació. La formació planteja retallar 40 milions de la part del deute que paga el Govern de manera voluntària -perquè el termini de venciment no és el 2016- i, per tant, que només es pagui el deute que sigui estrictament obligatori, però això suposaria no aplicar el polèmic article 135 de la Constitució.

“Obrir tensions i debats” al marge de la legislació vigent “no creim que sigui el camí”, va insistir ahir Pons, qui va apuntar que el Govern creu que el camí seria renegociar el deute que té amb l’Estat amb un nou Govern que surti de les eleccions del 20 de desembre. I reiterà que s’ha de cercar la via de l’acord.

stats