POLÍTICA ECONÒMICA
Política 08/08/2013

García s'aferra a les dades de CAEB per vendre optimisme

El conseller també va ratificar les declaracions del president del Govern en què criticà els efectes del sistema de finançament autonòmic sobre les Illes

M. Huguet
1 min
El conseller García insisteix que el finançament autonòmic perjudica les Balears.

Palma.El Govern coincideix amb l'optimisme mostrat pels empresaris de lapatronal CAEB. El conseller d'Economia i Competitivitat, Joaquín García, assegurà ahir que l'any que ve es podrà començar a parlar d'enlairament econòmic, perquè "tots els indicadors i tots els estudis de conjuntura ho diuen i l'evolució d'aquest exercici posa la base per a l'any que ve i per als següents". La Confederació d'associacions empresarials de Balears féu públic dimarts unes previsions que auguren un creixement del PIB d'entre el 0,5 i l'1% per al 2014.

El conseller García també aprofità ahir per ratificar les declaracions fetes el dia abans pel president del Govern de les Illes, José Ramón Bauzá, en què criticà els efectes del sistema de finançament autonòmic sobre les Illes. García assegurà que "el dèficit asimètric només ha resolt un problema puntual", perquè "ha permès un major endeutament" de la Comunitat. Però insistí que el Govern "no es vol endeutar més", sinó que allò que vol és aconseguir "el finançament adequat a allò que ens correspon". El titular d'Economia afegí que Balears no té un sistema de finançament "adequat" i recalcà que s'ha de fer feina per "corregir-lo" i obtenir més dotació per a l'Arxipèlag. "Dins la solidaritat ens mereixem més finançament", sentencià el responsable econòmic de l'Executiu.

stats