Política 01/08/2013

Fiança de sis milions d'euros per a la dona de Bárcenas

Actualment es troba en llibertat i està imputada en la trama Gürtel des del mes de gener per delictes contra la Hisenda Pública

Clàudia Dinarès
1 min

Barcelona.El jutge de l'Audiència Nacional, Pablo Ruz, va decretar ahir una fiança de sis milions d'euros per a la dona de Luis Bárcenas, Rosalía Iglesias, en concepte de possibles responsabilitats civils que se li puguin imposar.

La dona de l'extresorer del PP, que actualment es troba en llibertat, està imputada en la trama Gürtel des del mes de gener per delictes contra la Hisenda Pública, com a cooperadora necessària en el blanqueig de capitals del qual s'acusa el seu marit, falsedat documental i estafa processal en grau de temptativa.

La decisió del jutge Ruz es donà en una interlocutòria judicial poc després de fer-se pública la petició de la Fiscalia Anticorrupció de fixar la fiança civil d'Iglesias en 5.975.000, un cop estimat el total del frau presumptament comès per Iglesias. La xifra final però, s'arrodoní als sis milions d'euros, que haurà de dipositar abans dels propers deu dies. Si no és així, Ruz iniciarà els tràmits de l'embargament dels seus béns, com féu aquest dimarts amb tots els del seu marit.

Cas Bárcenas i València

L'ombra sobre Juan Cotino plana des que es va conèixer un presumpte pagament que l'empresa familiar del president de les Corts Valencianes, Sedesa, hauria efectuat l'any 2004 al Partit Popular.

Lamentant les "calúmnies i difamacions" que el president de les Corts Valencianes assegura que s'han difós sobre el seu "comportament polític", Cotino va sol·licitar ahir comparèixer davant la Comissió d'Estatuts dels Diputats. Tal com anuncià ahir Cotino, la seva compareixença se centrarà a explicar-se i reiterar que mai no "ha abonat res" a l'extresorer del PP a part de la seva quota com a afiliat.

stats