Misc 14/08/2013

Espanya endurirà les sancions a les gasolineres flotants al Penyal

R.t.
1 min

Barcelona.El govern espanyol va sumar ahir una nova amenaça contra Gibraltar. El ministre d'Agricultura i Pesca, Miguel Arias Cañete, va avisar que l'executiu vol endurir les sancions als vaixells que facin de gasolineres flotants a la Zona d'Especial Conservació (ZEC) a les aigües de la badia d'Algesires pròximes a Gibraltar, on alguns vaixells realitzen aquesta pràctica, coneguda com a bunkering . A més, Cañete va voler deixar clar que no era una falsa amenaça avisant que al govern espanyol "no li tremolarà el pols" a l'hora de prendre decisions sobre Gibraltar.

L'executiu de Mariano Rajoy té previst canviar la legislació estatal de sancions ambientals per "endurir-les" i actuar amb "molt més rigor" contra les empreses que tinguin gasolineres flotants en aquesta ZEC, que Madrid va aprovar el novembre passat. Cañete va insistir que prendrà mesures legals "proporcionades" contra aquesta pràctica i contra altres com el vessament de blocs de formigó que trenquen les xarxes dels pesquers, un fet que va qualificar de "delicte ambiental" i pel qual Espanya ha presentat una denúncia davant la fiscalia i la UE. "El govern no cedirà i defensarà la legalitat", va voler deixar clar el ministre després de reunir-se amb el sector pesquer de Barbate (Cadis), i va justificar la taxa que preveuen imposar a la frontera amb Gibraltar.

El ministre en cap del Penyal, Fabián Picardo, va reaccionar ràpid i va avisar que no tolerarà "cap intent d'interferir en les operacions de bunkering legals dins les aigües territorials britàniques de Gibraltar", que ja compleixen "les mesures pertinents de la UE". Picardo va reclamar de nou que la Comissió Europea investigui l'actitud d'Espanya i prengui mesures legals.

stats