CAS NÓOS
Política 18/06/2013

Errada d'Hisenda amb la infanta

L'Agència Tributària reconeix que l'informe que atribueix 13 finques a Cristina és incorrecte

A. A. /j. P.
2 min
CONFUSIÓ 
 La setmana passada, l'Agència Tributària atribuí vendes immobiliàries a la infanta per valor d'1,4 milions d'euros. Ara tot està en dubte.

Palma.Les presumptament falses propietats de la infanta Cristina a Alacant, Arenys de Mar, Foradada i Almagro "han fet empegueir" l'Agència Tributària, a la qual no li ha quedat més remei que admetre una errada en un assumpte de tanta rellevància com és la investigació a la filla del rei ordenada pel jutge José Castro.

El jutge va rebre ahir una telefonada per la qual, de manera informal, se li indicava que hi podia haver errades importants en l'informe que recollia les activitats patrimonials de la infanta Cristina. Unes hores després, l'Agència Tributària en donava explicacions públiques i admetia que les dades havien estat subministrades "per tercers", referint-se als registres de la propietat.

L'informe que ara està en qüestió havia estat remès divendres passat per l'Agència Tributària i detallava una relació d'operacions immobiliàries registrades i que es referien a 13 propietats que suposadament eren de la filla del rei i que aquesta hauria venut per un valor total d'1,4 milions d'euros

L'errada podria estar motivada per la utilització d'un nombre incorrecte de DNI, fet que hauria donat com a resultat un llistat de finques i altres propietats (com un magatzem) que, en realitat, ara pareix que no eren titularitat de la infanta. De fet, tot d'una que es va conèixer el contingut de l' informe, Cristina de Borbó, mitjançant un portaveu, va negar haver estat mai la propietària de les finques incloses en l'informe elaborat per tècnics de l'Agència Tributària de Barcelona i, per tant, haver-les venudes.

El mateix document també recollia dades sobre els béns que la infanta i el seu espòs, Iñaki Urdangarin, tenien a l'estranger, entre les quals figuraven les operacions d'un compte a Washington.

L'admissió de l'errada es va fer efectiva ahir, poc després que el magistrat instructor del cas Nóos hagués fet pública una providència en la qual ordenava als registres de la propietat d'Alacant, Arenys de Mar, Pilar de la Foradada i Almagro la comprovació de l'historial registral complet de les finques atribuïdes a Cristina per tal d'aclarir l'absurda situació creada. Les falses vendes es concentren entre els anys 2005 i 2006, després de l'adquisició de la seva casa de Pedralbes.

L'enrenou ha estat tan gros que l 'Agència Tributària no va tenir més remei que donar-ne explicacions públiques. Així, ahir horabaixa digué que en l'informe sobre l'activitat patrimonial de Cristina de Borbó s'especificava que es tractava de dades facilitades "per tercers", sense que les esmentades dades hagin estat objecte de cap valoració jurídica i tributària . "Per això no es poden extreure directament de les dades ni efectes ni conseqüències directes en matèria juridicotributària", informa Hisenda.

stats