Misc 12/04/2014

Duran acusa ERC d’identificar consulta amb independència

Meritxell Comas
2 min

BarcelonaEl líder d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, va carregar ahir contra ERC per “identificar consulta amb independència” en el debat al Congrés de Diputats. Així ho va fer saber en la seva carta web setmanal a la militància, en què critica el discurs de la representant d’ERC, Marta Rovira, per haver confós, segons ell, un referèndum d’autodeterminació amb una consulta -no vinculant, puntualitza el cap de files de CiU a Madrid- sobre el futur polític de Catalunya.

No és la primera vegada que Duran fa servir les comunicacions amb la militància per carregar contra el soci del Govern en aquesta legislatura. Fa setmanes va valorar la inclusió d’Ernest Maragall a les llistes republicanes a Europa com el retorn del tripartit i va cridar CiU a “combatre” des de posicions centrals el flanc que forma ERC.

Duran també aprofita la seva carta per assenyalar que en la intervenció de Mariano Rajoy al Congrés “no hi va haver ni una sola paraula que no estigués especialment pensada i dirigida als seus votants”, és a dir, a l’electorat tradicional del PP. Tant és així que assegura que Rajoy va pronunciar un discurs “partidari i legítim”, tot i que “absolutament decebedor” pel fet de tractar-se del president d’un govern.

Reforma constitucional

El cap de files de CiU a Madrid insisteix que es necessita un “reconeixement constitucional” i que cal “negociar tant com faci falta”. Amb això va advertir Rajoy que no pot “tancar totes les portes” i va alertar-lo que si ho continua fent “la temptació de sortir per la finestra s’anirà enfortint”. Precisament per aquest motiu vol deixar clar el significat d’aquesta metàfora: “Sortir per la finestra vol dir declarar unilateralment la independència”, per bé que afegeix que seria una decisió molt negativa tant per a Catalunya com per a Espanya.

stats