Misc 18/08/2013

Cospedal planifica una neteja interna que apunta a Arenas

J.l.g.
2 min
Cospedal va reunir-se amb el president de Madrid, Ignacio González, abans d'anar a declarar.

Madrid.La recent declaració davant el jutge Ruz de la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, va suposar un terrabastall dins el partit, ja que va assenyalar directament el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el vicesecretari general de Política Autonòmica i Local del PP, Javier Arenas, com les persones que van acordar amb Bárcenas l'assignació d'una nòmina mensual de 18.000 euros des del març del 2010 com a contrapartida a la sortida del seu càrrec, així com el pagament de les minutes dels seus advocats, a més de disposar de cotxe oficial, despatx i secretària. Cospedal ja va disparar per primer cop fa uns mesos, quan va agafar el comandament sense cap contemplació del cas Bárcenas. Sap que per a això té el suport d'alguns dels líders territorials.

Abans de la seva declaració es va recloure al costat del seu marit, l'empresari Ignacio del Ferro, en un apartament a Marbella. Allà es va reunir amb el president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González (un enemic de Rajoy des que va ser espiat per Génova), amb qui manté una fluïda amistat. Un singular personatge que cada dia sembla distanciar-se més de la seva predecessora, Esperanza Aguirre, una de les més fermes adversàries de l'actual secretària general. Diuen al PP que avui Cospedal defensa el seu territori de poder "amb dents i ungles". Vol liderar una operació de neteja, que ja reclamen els nous cadells populars per fer sortir de la direcció a tothom que estigui contaminat per la seva relació amb Bárcenas.

En concret, a Arenas, amb el qual fa uns anys mantenia una relació propera. Tant, que el 1997 va ser nomenada per Arenas com a assessora en el gabinet del ministeri de Treball, que dirigia ell. I el 1999 la va nomenar secretària general tècnica de l'esmentat ministeri. Fonts pròximes a Cospedal indiquen que "al PP encara queda molta sorra per treure". I mentre aquesta guerra fratricida es forja al PP, sectors empresarials i universitaris madrilenys, ajudats per alguns mitjans de comunicació, com el diari El Mundo , pretenen fer pujar la figura de Rosa Díez, la líder d'UPyD, per guardar a la recambra la clau del possible partit frontissa a partir dels comicis electorals vinents.

stats