PARTITS
Política 21/12/2014

Bauzá cerca un altre camí al TIL

Diu als afiliats que en educació les coses no han sortit bé, però que no han de canviar d’idees

Ara Balears
2 min

PalmaDavant el millor auditori per a ell, els responsables i militants del seu partit el vespre del sopar de Nadal, el president del PP de Balears i del Govern, José Ramón Bauzá, va aprofitar per alabar la gestió del Partit Popular en les institucions i per explicar que per allò que “no els ha sortit bé”, referint-se expressament a educació, s’han de repensar el camí per aconseguir els objectius que tenien marcats. Bauzá volgué deixar clar així als del seu partit que no és que hagi canviat d’idea en el tema educatiu. Era clar que es referia al conflicte viscut amb el Tractament Integrat de Llengües (TIL), tot i que ell ho anomenà la millora de l’educació.

“Hi ha coses que fins ara no ens han sortit tan bé com necessitàvem i volíem. Però quan alguna cosa no surt bé, no se soluciona canviant la idea. Del que es tracta és de cercar millors camins per arribar a aquest objectiu... i això és el que estam fent. Xerr, per exemple, de l’educació. No podem renunciar a la millora de l’educació perquè, si ho feim, no millorarem el futur de la nostra societat”.

Crida als militants

En el seu discurs, després de desgranar les xifres sobre atur i creació de feina, pagament a proveïdors o increments pressupostaris, Bauzá demanà als assistents que sortissin “al carrer” i va explicar als que els van votar el maig de 2011 que “ha valgut la pena” i que “són actors fonamentals del canvi “, amb vista als pròxims comicis de 2015.

“Després del sacrifici que tots hem hagut de fer, ja arriba el benefici”, digué Bauzá durant la seva intervenció en el sopar de Nadal del PP, facilitada pel partit.

Bauzá repetí en el discurs que “les coses estan molt millor del que ho estaven i ho estaran més en el futur, perquè el PP ha fet una gestió seriosa i responsable”.

Així, el president dels populars també va aprofitar el discurs per agrair el seu treball als que des dels ajuntaments, els consells i el Govern han contribuït al “canvi de tendència” i a tirar endavant les polítiques centrades en la recuperació de l’ocupació.

Bauzá va fer una lectura molt optimista de la situació laboral. Clar que ningú no li demanà que contrastàs les xifres. Recordà “aquells dies en què es destruïa ocupació, 16 llocs de feina al dia”, i els oposà a l’actualitat, “aquests dies en els quals es crea ocupació, 32 al dia”.

Segons el president del PP, Balears ha passat “d’aquells anys sense direcció a aquests ben gestionats”, en què les xifres de la desocupació baixen des de fa 25 mesos, es crea ocupació neta des d’en fa 19 i l’atur juvenil fa 29 mesos seguits que descendeix. I això que havia dit que no parlaria de la gestió anterior.

Així mateix es va referir als deutes pagats: “Tots aquests empresaris que tenien les factures perdudes en els calaixos, en els arxius, amagades, factures fruit de treballs encarregats sense disposició de crèdit per a això, subvencions que s’atorgaven sense fons i no es pagaven, totes aquestes empreses, entitats, institucions, persones en definitiva, saben que ha estat el Partit Popular el que amb el seu rigor ha aconseguit posar-los al dia”.

stats