COMPAREIXENÇA AL PARLAMENT
Política 04/04/2014

Antich diu que amb 410.000 € es poden aturar els sondejos

És el que costaria indemnitzar l’adjudicatària per la inversió feta

J.perelló
2 min
Antich diu que amb 410.000 € es poden aturar els sondejos

Palma.El senador socialista Francesc Antich va comparèixer ahir en comissió al Parlament i va anunciar que, segons els càlculs de l’executiu central, el cost d’aturar els sondejos seria d’uns 410.000 euros, que és la quantitat gastada fins ara per l’empresa adjudicatària.

L’expresident del Govern va informar els diputats de totes les formacions representades a la cambra de les actuacions que estan duent a terme els senadors, i va recordar que “s’està actuant amb coordinació amb els representants del Partit Popular”. Antich responia així al diputat de MÉS Miquel Mas, qui havia instat la compareixença i qui demanà al senador que “vagin de la mà, perquè les prospeccions petrolíferes són una qüestió d’estat”. Maria Antonia Garau, senadora del PP, també va ser present a la compareixença i va assentir amb el cap cada vegada que l’expresident digué que PP i PSOE estaven actuant de manera unitària.

Així mateix, el representant de MÉS va reclamar a Antich que seria necessari forçar una compareixença del ministre José Manuel Soria al Senat, i “fins i tot del president Rajoy”. Antich respongué que seria molt “més eficaç si aquesta petició la formula el Govern de la Comunitat Autònoma”.

En el torn del grup popular, el diputat Miquel Jerez no va desaprofitar l’ocasió per repetir el que han estat dient els populars fa mesos respecte que el Govern de Francesc Antich “no va fer res” contra dels permisos d’explotació d’hidrocarburs concedits el desembre de 2010 per l’executiu de José Luis Rodríguez Zapatero, i fins i tot li recordà frases com que les prospeccions no provocaven “cap escàndol” i que no coneixia que haguessin produït “cap desastre mediambiental” .

Antich va replicar que calia desterrar el “pim pam pum”, però va assegurar que ell va manifestar públicament la seva oposició a les prospeccions i que el moment d’actuar “és ara”.

El senador socialista va recomanar al PP que “no perdi energies” amb ell, perquè els que “no estan convençuts són altres”, en al·lusió al govern del PP, mentre que Jerez li va retreure que “a bona hora mostra coratge” per anar contra els sondejos petrolífers.

El diputat socialista Joan Boned va agrair les explicacions d’Antich i va recordar als populars que la llei d’hidrocarburs data de 1998 i, per tant, “va ser el govern central presidit per José María Aznar” el que l’aprovà. Dins els retrets mutus, el diputat Miquel Jerez va respondre que el govern socialista va donar el vistiplau el desembre de 2010 fins a 12 permisos de prospecció.

stats