VISITA A MENORCA
Política 02/06/2013

Aguirre: "La branca que se separa de l'arbre acaba morint"

La dirigent del PP avisa els nacionalistes des de Maó

Maria Solà
2 min

Maó.La presidenta del PP de la comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, va escometre ahir durament contra els nacionalistes durant la visita a Menorca, on va participar en un acte d'homenatge als exregidors i afiliats del PP de la localitat d'Alaior.

"Els que volen separar-se d'Espanya han de saber que la branca que se separa de l'arbre acaba morint", va exemplificar, abans de fer una crida a la unitat del partit enfront dels "atacs" nacionalistes.

En una clara referència als independentistes catalans, Aguirre destacà durant la seva intervenció que desprendre's del "tronc comú", a més de les conseqüències econòmiques i polítiques, donarà lloc a "tremendes seqüeles" afectives, culturals i vitals. Així mateix, l'expresidenta de la comunitat de Madrid subratllà que el PP és l'única formació "autènticament" nacional de l'Estat espanyol. "Diem i defensem el mateix a tots els racons del país i estem orgullosos de ser espanyols".

En aquesta línia, Aguirre criticà la posició dels "comunistes" d'Izquierda Unida i d'alguns socialistes que, segons manifestà, donen suport als nacionalistes. "Nosaltres creiem que Espanya és una gran nació i defensem que el subjecte de la sobirania és el poble espanyol. La nació espanyola no és discutible", incidí.

L'expresidenta madrilenya, que en les darreres setmanes ha despertat l'atenció mediàtica per les seves crítiques al govern de Mariano Rajoy, moderà ahir el seu discurs en alabar la gestió i les reformes "dures i difícils" que ha portat a terme el president i el seu equip. Arribà a manifestar que "Rajoy ha agafat el toro per les banyes i fa passes en la bona direcció", i a continuació defensà la necessitat de lluitar contra el dèficit "com fan totes les famílies: ajustant les despeses als ingressos".

"Només el nostre partit té les idees, els valors i la legitimitat per portar a terme les reformes que Espanya necessita per sortir de la crisi", manifestà l'expresidenta de la comunitat de Madrid, que va concloure la intervenció fent una crida a l'esforç col·lectiu per superar la difícil conjuntura econòmica. "Hem sortir de crisis molt més dures que aquesta amb tenacitat i voluntat", reiterà.

Bauzá es reivindica

D'altra banda, el president del Govern balear, José Ramón Bauzá, féu ahir una encesa defensa de la tasca del seu equip al capdavant de l'executiu aquests dos primers anys de legislatura. Bauzá reivindicà amb especial èmfasi la seva política lingüística, basada en l'anomenada lliure elecció de llengua. "A algunes persones els incomoda que es pugui triar amb llibertat, però aquesta és l'opció i la decisió que ha pres el Partit Popular", assenyalà el líder dels conservadors.

Bauzá, de fet, destacà que "els percentatges de català i castellà no importen; allò que importa és que els pares pugui escollir". I conclogué: "L'èxit o el fracàs no és el percentatge dels que opten pel castellà o pel català, l'èxit d'aquest govern és la llibertat davant el fracàs de la imposició i l'obligació de l'anterior Govern del Pacte".

stats