Misc 13/08/2013

El futur dels joves Obres de nit

àngels Pagès Calvet Ventalló Dolors Mateu Tarragona
2 min

El 12 d'agost -ahir-, tal com va proposar l'ONU l'any 1999, celebrem un dia dedicat als joves. El lema proposat per a aquest any era: "Joves migrants, fem avançar el desenvolupament". Una opció ben adequada en la situació que estem vivint, perquè molts joves -sobretot aquí- han de marxar a altres llocs per trobar feina. Hem de pensar, però, que això tampoc no és només negatiu, perquè també suposa un acostament entre els pobles, un diàleg intercultural i oportunitats de desenvolupament si entre les nacions hi ha més cooperació i solidaritat. Segons dades d'alguns estudis, els joves representen una tercera part dels emigrants internacionals. Les elevades taxes de desocupació ens han de fer reflexionar per trobar mesures per pal·liar les xifres de l'atur juvenil. Invertir en la joventut és l'única solució perquè els problemes d'avui estiguin resolts demà. S'ha de comptar amb aquest capital humà, no es pot perdre, el futur de la nostra societat i del nostre món depèn d'ells. Convé una joventut ben formada, amb ganes de treballar i educada en els valors de la solidaritat, la tolerància i la pau.

Per superar l'adversitat d'aquesta crisi d'ocupació, caldria convertir els joves sense feina en creadors de treball, aprofitant l'esperit emprenedor que la majoria tenen i que sovint, per falta d'ajuts, no poden desenvolupar.

L'hivern passat van començar les obres d'ampliació del centre comercial Parc Central, a Tarragona. Durant aquest estiu, els veïns que vivim davant d'aquest centre comercial estem patint molèsties diverses i més contaminació entre la mitjanit i les vuit del matí, també els dissabtes i els diumenges.

Com és possible que l'ajuntament doni permís nocturn per fer aquestes obres? ¿L'ajuntament de Tarragona vetlla més pels interessos del centres comercials que pels dels seus ciutadans? Són preguntes que ens fem molts a les nits perquè no podem dormir.

stats