Misc 17/08/2013

El debat nacional, vist pel darrere

i
Sebastià Alzamora
2 min

Fa cosa d'un any, l'estrella de Hollywood Scarlett Johansson va ser notícia perquè es van filtrar unes fotos de la seva nuesa que suposadament hauria perpetrat ella mateixa. Eren una mena d'autoretrats que la diva del cinema hauria fet en la intimitat del seu bany, i que permetien veure, per dir-ho fi, el final de la seva esquena, reflectit en la superfície d'un mirall de bany. Immediatament aquest descobriment sensacional va portar a un efecte imitatiu, i milers de persones es van retratar als mirallls dels seus lavabos reproduint la pose de la cèlebre Johansson. És a dir, eren milers de persones que s'autoretrataven de qualsevol manera ensenyant el cul (fins i tot hi havia fotos dels culs de mascotes com gats i gossos, o de ninos de peluix) sense aturar-se ni per un moment a qüestionar-se que el cul que havia originat tot aquell daltabaix podia ser un fake : és a dir que podia no ser, ni de lluny, el de la cobdiciada artista de cinema. Tots aquells culs anònims, masculins i femenins, grans i petits, bonics i lletjos, joves o ancians, amb cicatrius o sense, es troben encara consultables a internet, per a vergonya o per a glòria dels seus i les seves propietaris i propietàries. Si algú té prou estómac per veure'n una mostra, en té prou d'anar a una pàgina web que es diu Scarlettjohanssoning.com, on podran contemplar una completa desfilada dels culs més lamentables o més anodins del planeta. També n'hi veuran algun de bonic, però els asseguro que és una excepció.

Ara bé, sempre hi ha algú que arriba tard i malament. Un senyor que es diu Albert Boadella, i que encara queda algú que diu que va ser un talent del teatre, acaba de publicar unes fotos del seu cul ancià i arrugat, revestit d'una estelada. A aquestes altures, això no hauria de significar res per a ningú, si no fos perquè a un altre personatge decrèpit, anomenat Arcadi Espada, li ha fet gràcia el cul del pobre histrió desnonat. A partir d'aquí, tots els histèrics del sobiranisme català els han fet, als dos vellets, el caldo gros, dient-los de tot, des de tot arreu de les xarxes socials. Un autèntic festival de gràcia i de finesa, i mai més ben dit començant per on comencem.

L'incident és lamentable per part dels seus instigadors, els senyors Boadella i Espada, que en el seu dia ja es van ocupar de donar el tret de sortida a una de les carreres polítiques més lamentables que es recorden, en estimular un pobre noi que es deia Albert Rivera a posar-se en boles per sortir en un cartell electoral. Però es veu que ja no en tenen prou de fer despullar jovenets, i que ara fins i tot recorren al cul pansit d'en Boadella per tal d'aconseguir que algú els escrigui ni que sigui una pobra columna com aquesta. Esperem amb fervor l' scarlettjohanssoning del mateix Arcadi Espada, i de tots els que encara s'obstinen a aplaudir els vividors del ressentiment públic i de la fractura social. I també el de tots aquells sobiranistes que encara es creuen que han de respondre a vellets calents com en Boadella i n'Espada.

stats