IAQUÍ
Misc 20/08/2013

El bullit d'alguns funcionaris del Registre Civil

Jaume Perelló
1 min

EL REGISTRE Civil és el responsable, entre moltes altres atribucions, d'inscriure'ns com a ciutadans de ple dret. És el que ens veu "néixer" i el que inscriu també tots aquells que acrediten els mèrits suficients per aconseguir la nacionalitat espanyola. Segons dades de la memòria del Consell General del Poder Judicial, és un dels òrgans de l'Estat que més queixes rep anualment. Funciona amb uns esquemes antiquats i sembla que no sols en el sentit organitzatiu i tecnològic, sinó que també en l'àmbit "mental" d'alguns dels seus treballadors.

Només així, tenint en compte el seu sistema predemocràtic, es poden entendre les actituds que denuncia la Plataforma per la convivència a Eivissa. Resulta que alguns funcionaris del Registre Civil, que són els encarregats de tramitar les peticions de nacionalitat espanyola per part dels immigrants que reuneixin les condicions, els tracten de manera ofensiva.

A més del to lamentable d'algun, és evident que la reforma dels registres civils, anunciada pels diferents governs, és urgent. Avui els aspirants són "examinats" de manera arbitrària, sense un criteri únic. Et poden demanar què nom la dona de Rajoy i, com en el cas d'Eivissa, la recepta del bullit de peix. Un llistó molt alt. M'agradaria saber si el superaria aquell funcionari castellanoparlant que fa 25 anys em va "renyar" per voler inscriure el meu nom en català. Ell, orgullós, em va dir que feia anys que era a Mallorca i no havia "necessitat" la nostra llengua.

stats