LALLAMBREGADA
Misc 27/08/2013

Gibraltar: micos, llobarros i caspa

i
Iu Forn
1 min

Jo diria que al final Espanya i la Gran Bretanya no es declararan la guerra. Continuaran uns dies més fent culturisme (ja sap, allò de competir a veure qui mostra més múscul però sense passar d'aquí) i quan hagin estirat el tema tant com puguin (sobretot Espanya), Gibraltar tornarà al congelador fins que els calgui redescongelar-lo per infinita vegada. I ja amortitzat, els ideòlegs rajoians d'aquesta patètica cortina de fum patriòtica intentaran que la història ofereixi una versió que els doni la raó. Lamentablement per a ells, la veritat del cas és massa evident i l'intent acabarà en fracàs.

Espanya basa el seu greuge en els famosos 72 blocs de ciment llançats fa uns dies a la badia d'Algesires. Per Gibraltar, sí, però a les seves aigües. Doncs bé, aquests blocs formen part d'un escull artificial existent des del 1973 (sí, sí, des de fa 40 anys) i que es va engrandint periòdicament (com ha passat ara). Un escull, per cert, que té com a objectiu impedir la pesca d'arrossegament, famosa a tot el món perquè arrasa tot el que troba. Un escull, també per cert, que ha permès recuperar la vida marina a la zona i que espècies com les tonyines, desaparegudes fins no fa gaire, ara hi vagin a fresar. Vaja, que els famosos blocs de formigó que tant han ofès qui vol tapar Bárcenas amb nacionalisme ranci són la manera de preservar l'ecosistema i permetre als néts dels actuals pescadors espanyols que puguin tornar algun dia a viure del mar.

Ah, i més per certs: Espanya ha cobrat uns quants milions de la UE per crear esculls semblants en altres zones. La diferència? Gibraltar español!!!

stats