Misc 09/08/2013

Estela del Mar IV

3 min

Un anfós goix i Posidó en pèl prenen el sol, fumen i xerren. El glopejar greu d'un forabord d'una indecència de cavalls els destorba la conversa: el ventre mòrbid d'una llanxa els projecta una ombra que els impedeix assolellar-se. Continua el glogb-glogb-glogb del motorarro, al qual s'afegeix el rrrrrrriiiiiiiiii de la cadena amollant l'àncora nova, lluent. Calla el motor i l'escàndol comença. Mitja dotzena d'al·lots boten cridaners cap a dins mar.

El primer és un bergant d'onze anys i mig, perruca damunt l'ull esquerre, amb banyador blau cel amb cordellí blanc, i escut de club nàutic brodat a una cama, i a l'altra, l'exquisida marca de la peça i, al turmell, una polsera vermella, groga i vermella, bota tirant una coça a l'aire i crida:

- Cristianooooooooooo!!!!!!!!!

Plashhhhhhhhhhhh, aigua.

Darrere ell, un al·lotell magre, deu anys, banyadoret blau cel, cordellí blanc, escut i marca brodats, i al canell, una polsera vermella, groga i vermella. Bot semblant, crit més agut:

- Sergioooooooo Ramooooooooosssss!!!!!!!!!

Plashhhhhhhhh, aigua.

Neden, s'esquitxen, glopegen aigua i escupen sa germana.

- Mamiiiiii, mira el Nacho i el Álvaro, jooo!

- Niñooss, dejar a la Lucia -crida sa mare mentre son pare ofereix un gintònic al capità i de dins les butxaques d'un banyadoret blau cel, etc. es treu el mòbil funda vermella, groga i vermella:

- Niñosss, portaros bien que voy!!

- Bieeennnn!!

El capità, camisa d'impecable blanc nuclear, amb coll vermell, groc i vermell, i un ostentós Estela del Mar IV brodat, mira de reüll la senyora pels vidres polaritzats de les ulleres de quan pilotava a Spanair. Ella s'allargassa damunt coberta amb l'estil felí de quan, de fadrina, feia passarel·la. Banyador blanc, pareo blau cel cuixa a la vista, cabellera rossa i un tipàs que semblen vint-i-set i no trenta-set les primaveres, i ni rastre dels cinc embarassos per a sis infants.

- Borja, estate atento con los gemelos -diu al marit, mentre el capità assaboreix el gintònic i llepa obscè la llimona.

Luis i Claudia, bessons de set anys, s'enfilen un a cada braç de son pare i amb l'altra mà es tapen el nas. El nin duu banyadoret blau cel, etc., i la nina un banyador blanc i cel, etc.

- IIIIIIIkeeeerrrrrrr Casillaaaaaaasssssss

Plassssshhhhh, oeeee.

Ella s'unta de crema, lentament, cuixes, pit, braços, coll, mmmm, i al seu costat, n'Estefania, tretze anys, amanerada i presumida, l'escarneix sense intuir les mirades que el capità deixa llenegar sobre l'anatomia de sa mare, tot llepant un glaçó.

- Mamiiii, yo tambien quiero ir al aguaaaaa -crida la nina de vuit anys, banyador blanc, mini-sa-mare, també.

- Lucia, espérate al papi que salga con los peques y luego te bañas tu, corazón.

- Jooo!

- Señora Estela, quieren ahorita la merienda que preparé recien, o prefieren demorarse un raaato? -demana na Felisa, pell fina virada al punt de cuita, pitrera amb blonda prou a la vista i corbes de sa Calobra al llarg d'un cosset exacte. Guaita còfia posada, sortint de la cabina, mirant la senyora i fent veure que no veu on li miren els senyors.

- Chicos, meriendaaa!

- Jo! Pues yo aun no me he tirado al aguaa!

- Lucita cobardica, no se baña por tontita!

- Nacho! Álvaro! Ya está bien!

- Grumetes, merendola y a pescar! -convoca el pare, organitzat.

El plom vola, aguanten la canya impacients.

Allà baix, Posidó mira l'ham i mira l'anfós goix. Es treu la llosca de Bisonte, la clava a l'ham i tiba el fil.

- Pican!! Papi!! Pican!!

A la cabina, còfia en terra, el capità llepa.

stats