LLIBERTAT DE PREMSA
Misc 17/06/2013

El periodisme, cada cop més "perillós" a Hondures

J.c.
1 min

Barcelona.El periodisme s'ha convertit en una professió d'alt risc a Hondures a causa de la violència del crim organitzat i la impunitat que hi ha al país. En els últims deu anys han estat assassinats 30 professionals de la comunicació al país, una xifra que destaca tant perquè és elevada com per la manera en què s'han arxivat tots aquests casos.

El president del Col·legi de Periodistes d'Hondures, Juan Ramón Mairena, ha explicat a Efe que ser periodista al país s'ha tornat "perillós" per l'onada de criminalitat i de violència que es registra a causa de la pressió del crim organitzat.

L'últim cas es va registrar dimecres passat, quan el periodista hondureny Antonio Quintero va rebre un tret al coll, en un atac en què, a més, va morir un tècnic. "La situació és molt difícil. Hi ha molta feina a fer per aclarir l'assassinat dels comunicadors", subratlla Mairena. De fet, autoritats de seguretat van reconèixer a l'abril que un 80% dels homicidis queden impunes.

En l'últim any el president Porfirio Lobo ha mantingut confrontacions amb diversos mitjans de comunicació, principalment, amb els que critiquen la seva administració assenyalant-ne els fracassos.

stats