Misc 05/08/2013

Els nens robats tornen a Antena 3

Sergi Belbel escriurà el guió de 'Robada', una sèrie produïda per Diagonal TV

Joan Callarissa
3 min
Antena 3 ja va tractar aquest tema amb la minisèrie Historias robadas i ara expandirà la temàtica en una producció de 26 capítols.

Barcelona.En una data encara inconcreta del 2014 està previst que Antena 3 estreni la ficció Robada . Aquesta sèrie, de la qual s'encarrega la productora catalana Diagonal TV, se centra en una història de nens robats. Concretament, en les vivències d'una noia que descobreix per atzar que va ser robada i que la vida benestant a la qual ha tingut accés no és la que els seus pares biològics li haurien pogut oferir.

En aquest context, la protagonista de la sèrie emprèn un viatge que la porta fins i tot a la presó i que, al cap del temps, la fa decidir-se per una venjança contra les persones que la van separar dels seus pares de debò. Amb una separació de deu anys entre els continguts de la primera i la segona temporada, la ficció oferirà dues entregues que segmentaran el patiment al qual es veu sotmesa la jove de la revenja que ella emprèn, un cop assolida la maduresa.

Segons el productor Jaume Banacolocha, de Diagonal TV, la que va ser un nadó robat dels seus pares passa per molts països al llarg de la sèrie. Entre les zones que la jove visita -i en les quals viu certes calamitats- "hi ha països àrabs, Rússia i la Xina". Uns indrets en els quals encara no hi ha localitzacions elegides, tot i que Banacolocha preveu "rodar en exteriors". De fet, els exteriors són algunes de les característiques principals de la sèrie, ja que es preveu "que li donin un toc més de sèrie americana" i que permetin la sensació "de veure una pel·lícula comprimida en cinquanta minuts". Aquest estil de sèrie de gran format és, de fet, un dels punts forts de Diagonal TV, que també produeix ficcions com Isabel i Amar es para siempre .

Per elaborar els guions, la productora ha fitxat per a la seva creacióel dramaturg i director teatral Sergi Belbel, que, al costat d'un equip de dues persones, s'encarrega de firmar els textos dels 26 capítols de setanta minuts cadascun que hi ha previstos. Un límit que es preveu que la sèrie no superi, ja que "no serà una sèrie que estigui feta per allargar-se".

Banacolocha defineix la sèrie estèticament com "un pèl cinematogràfica", "amb un toc de thriller " i "d'estil més americà". Un seguit d'aproximacions al que serà la sèrie -que encara està en fase de redacció dels guions i buscant les cares protagonistes- que deixen entreveure que la principal cadena d'Atresmedia la vol com a cap de cartell dels seus llançaments en ficció per al 2014.

El que encara no està clar, ja que fins ara no s'han reunit amb els encarregats del fer el càsting, són les cares que hauran de protagonitzar la sèrie. No obstant, Banacolocha apunta que la ficció "no serà gaire coral", ja que el paper de la nena robada arrossegarà una bona part del pes de la història i s'emportarà bona part de l'atenció de la trama argumental. Per això, el productor assegura que serà "una cara que la gent s'estimi, però al mateix temps una bona actriu", ja que li tocarà fer un paper molt complet en molts contextos diferents. Els altres caps visibles de la sèrie seran les seves famílies, tant la biològica com l'adoptant. Tot i això, la nena robada no serà únicament desgraciada, ja que "també s'enamora", encara que a hores d'ara no sapiguem de qui.

En termes generals, Robada -que fins que es presenti podria acabar canviant de nom- dóna prioritat a les vivències de la jove que va ser arrencada del costat dels seus pares. A diferència d'altres ficcions que s'han centrat en el robatori de nens, la sèrie de Diagonal TV vol que el fenomen s'expliqui a través d'anar desgranant la vida de la protagonista. Tot i això, la sèrie no és absolutament estricta i la petita robada trobarà altres persones que han passat pel mateix tràngol.

stats