Misc 04/08/2013

20 aplicacions mòbils per passar l'estiu

Els catàlegs d'aplicacions d'Apple per a l'iPhone i de Google per a Android ja ronden el milió de títols. Aquí en teniu una vintena que us poden ser d'utilitat o interès, encara que només sigui durant les vacances. La majoria d'aplicacions, o els seus equivalents, estan disponibles almenys per a un parell de sistemes operatius mòbils

Albert Cuesta
4 min

VIATGES

TripIt Travel Organizer

Tots els detalls operatius del viatge en una mateixa aplicació: horaris de vol, reserves d'hotel, lloguers de vehicles... afegits automàticament a partir dels correus de confirmació. La versió de pagament actualitza les dades en cas de canvis i retards.

Google Goggles

Amb aquest cercador de Google per imatges podeu identificar llocs, monuments, obres d'art i altres objectes només fotografiant-los amb la càmera del telèfon. També llegeix codis QR i codis de barres, i tradueix textos, per saber què posa en aquell cartell o al menú del restaurant.

Trip Journal

En lloc de confiar que a la tornada fareu un àlbum del viatge amb les fotos del mòbil i les xarxes socials, amb aquesta aplicació el podeu anar fent sobre la marxa. La geolocalització us evita els dubtes sobre el lloc de cada foto. I permet publicar-les igualment a les xarxes socials.

OpenSignal

Si viatgeu a l'estranger, el primer que cal fer en arribar és comprar una targeta SIM de dades en prepagament. I, a continuació, instal·lar aquesta aplicació amb mapes de cobertura i localització de més d'1,2 milions de xarxes wifi (obertes i de pagament).

Foursquare

Segons el lloc on viatgeu, aquesta pot ser l'única guia de restaurants, hotels, comerços i llocs turístics que us cal. Alimentada amb els comentaris de clients anteriors, en molts casos a l'instant, fins i tot proporciona descomptes de tot tipus en els establiments on entreu.

JOCS I ENTRETENIMENT

TuneWiki

Mostra a la pantalla del mòbil la lletra de la cançó que escolteu al mòbil, sincronitzada amb la música. A més d'estalviar-vos les copes i la vergonya del local de karaoke, podreu dir que heu aprofitat les vacances per aprendre idiomes.

Hello Cow

Una altra aplicació que podria estar en l'apartat de les rareses, però segur que tindreu entretinguts els més petits: la vaca mugeix en tocar-ne la foto. Igual que els pots de joguina dels meus temps, però quan estigueu farts de sentir-la, podeu esborrar l'aplicació.

Pointless Game

Els smartphones són les videoconsoles més populars i em declaro incapaç de triar només cinc jocs entre els milers de títols disponibles. En canvi, m'ha fet gràcia aquesta pallassada tàctil que respon al seu nom: guanya qui triga més estona a retirar el dit de la pantalla.

iCuadernos Rubio

D'acord, els deures d'estiu no són cap joc. Però amb la versió per a tauleta dels quaderns de tota la vida potser us costarà menys fer que la canalla treballi una estona. N'existeixen diversos nivells, n'hi ha en català i amb les tauletes Samsung es pot practicar cal·ligrafia i tot.

Amazon Kindle

Els llibres digitals no garanteixen que llegiu més, però si més no us estalviareu carregar tot el pes de les novel·les a la maleta. L'aplicació d'Amazon està disponible per a tots els sistemes operatius mòbils i permet comprar lectura a qualsevol lloc on hi hagi cobertura.

PLATJA

Flightradar24

Les hores de platja (o de xiringuito) es poden arribar a fer molt llargues. Aquesta aplicació us mostra en temps real el trànsit aeri a tot el món, avió per avió. I amb la versió Pro (2,69 €) fins i tot podeu identificar amb la càmera quin és l'avió que travessa el cel en aquell moment.

iBeach

Tota la informació que us cal per a un dia de platja, amb previsió meteorològica i marítima a tres dies vista (horaris de marees, índex de radiació UV), ubicació dels serveis disponibles i, en molts casos, qualitat de l'aigua i presència de meduses.

Lookout Mobile Security

A més de protegir l' smartphone contra programari maliciós i fer-ne còpia de seguretat, amb aquesta aplicació podreu localitzar sobre un plànol on és exactament el vostre Android o iPhone en cas de pèrdua o robatori.

Sun Exposure Reference

A partir de la previsió dels nivells d'exposició als raigs ultraviolats en el lloc on sou i del vostre tipus de pell, aquesta aplicació calcula el temps màxim d'exposició al sol i recomana el factor de protecció de crema solar que hauríeu de fer servir per no cremar-vos.

Moves

A mig camí entre un podòmetre bàsic i un registre d'activitat esportiva, amb Moves sabreu exactament quina platja teniu més a prop de l'apartament o si avui heu caminat més o menys que ahir fins al lloc on heu aparcat el vostre vehicle.

RARESES D'ESTIU

Anti Mosquito - Sonic Repeller

Per evitar que us piquin els mosquits podeu instal·lar mosquiteres, aplicar-vos esprais repel·lents o recórrer al diari. En canvi, no s'ha demostrat que els ultrasons que emeten aquesta i altres aplicacions de mòbil serveixin per a gran cosa. Si us funciona, aviseu-me.

iNap@Work

Els que es queden de guàrdia a l'oficina i no tenen el lloc de treball a la vista de l'amo poden simular activitat laboral mentre fan una altra cosa. L'aplicació reprodueix els sorolls de teclat, clics de ratolí, papers arrugats i cops de grapadora d'un treballador molt productiu.

Watching Cute Girl

Una altra per als que no marxen de vacances o ho fan en solitari. Una noia virtual de trets orientals que et fa companyia observant-te des de la pantalla de l'iPhone. Costa quatre euros. Abans d'acusar-me de sexista, sapigueu que he buscat l'equivalent masculí, però no l'he trobat.

Run and Pee

És probable que durant les vacances aneu al cinema més sovint. I també que consumir més cervesa us jugui una mala passada a mitja pel·lícula. Aquesta aplicació us avisa amb una vibració dels moments en els quals podeu anar a visitar el senyor Roca sense el perill de perdre cap detall important de la trama.

PoopLog

Ja se sap: els canvis d'aigües i d'alimentació propis de l'estiu poden causar incidències intestinals. Per això tanco el recull amb aquesta aplicació escatològica que serveix per enregistrar tots els detalls de la vostra activitat evacuatòria, amb gràfics i tot, a més d'entretenir-vos mentre esteu asseguts a la tassa fent el fet. Que vagi de gust.

stats