Misc 27/04/2014

Un final curt per a ‘The Newsroom’

La tercera temporada de la sèrie d’Aaron Sorkin només tindrà sis capítols

àlex Gutiérrez
3 min

BarcelonaEls focus del plató de la (fictícia) cadena televisiva ACN comencen a escalfar-se. El guionista i productor Aaron Sorkin ha posat en marxa la maquinària per rodar la tercera temporada de The Newsroom. Però serà l’última, ja que el xou no ha acabat de convèncer el públic i té els crítics dividits. Això es notarà en la llargada d’aquesta última temporada, que serà només de sis episodis, en comptes dels deu de la primera o els nou de la segona. L’estrena està prevista per a la tardor.

Una de les característiques de The Newsroom és que incorpora notícies reals a les seves trames i els personatges de ficció les treballen de manera que, indirectament, el xou acaba resultant una crítica als punts cecs del sistema de mitjans americà. Per a aquesta temporada, s’ha filtrat que es treballarà amb els bombardejos de l’any passat a la Marató de Boston i també amb el tiroteig que va viure una escola a Newtown (Connecticut). La temporada anterior va acabar amb un doble episodi situat en la nit electoral del 6 de novembre del 2012, en què Barack Obama va aconseguir la reelecció com a president dels Estats Units.

Sorkin ha aprofitat aquesta setmana també per demanar disculpes als periodistes. En una intervenció, aquest dilluns, al festival de cinema de Tribeca, el guionista va lamentar que se l’hagi malinterpretat i que es cregui que ha intentat alliçonar els mitjans amb The Newsroom : “No vaig situar la sèrie en el passat recent per ensenyar als professionals com haurien d’haver fet la feina. Això mai m’ha passat pel cap. Vaig situar les trames en el passat recent perquè no volia inventar-me notícies falses. Hauria sigut molt estrany que el món en el qual es mouen aquests personatges no s’assemblés en res al món en què nosaltres com a espectadors vivim”.

Una de les actrius de la sèrie, Olivia Munn (que dóna vida a la decidida periodista econòmica Sloan Sabbith), explicava en una entrevista al portal Collider que acceptava de bon grat aquest comiat en format compacte de sis episodis: “I com a amiga de l’Aaron, estic contenta que no l’obliguin a seguir escrivint una cosa que ell creu que ja ha esgotat, i a més té altres coses que vol escriure. Molt millor així: em fa feliç que en fem sis més i ho acabem. Altres pensaran una altra cosa, però a mi em sembla bé”.

La sèrie té encesos defensors i detractors, i això s’ha traduït en un palmarès relativament modest, per a una sèrie ambiciosa com The Newsroom. El premi més destacat que s’ha endut és un Emmy, per a Jeff Daniels i la interpretació que fa de Will McAvoy, l’impertinent però íntegre protagonista i conductor de l’informatiu sobre qui evolucionen les trames. La producció va rebre un parell de nominacions més als Emmy i dues als Globus d’Or, en les categories de millor sèrie dramàtica i millor actor dramàtic.

Creador de sèries d’èxit com El ala oeste de la Casa Blanca i oscaritzat com a guionista pel film La xarxa social, Aaron Sorkin no ha anunciat de moment quin serà el pròxim projecte per a la petita pantalla. Aquest gener va lliurar el guió del biopic que es prepara sobre Steve Jobs, el creador d’Apple, a partir de la seva biografia autoritzada. I paral·lelament Steven Spielberg li va encarregar un guió per a un film que vol que dirigeixi Paul Greeengrass, basat en els anomenats Set de Chicago, un grup d’activistes contraculturals que van ser jutjats per incitació a la rebel·lió durant les protestes del 1968.

stats