Misc 06/08/2013

'The Americans' aterra a Fox

S'estrena el 5 de setembre i ja ha rebut el premi de la crítica a la millor ficció

Selena Soro
2 min
'The Americans' aterra a Fox

Barcelona.A la dècada dels 80, poc després que Ronald Reagan hagi estat escollit president, dos espies del KGB es fan passar per un matrimoni nord-americà feliçment acomodat en un suburbi de Washington DC. Ni tan sols els seus fills, de 13 i 10 anys, saben qui són realment els seus pares.

Aquesta és la trama de The Americans , una ficció dramàtica que el 5 de setembre arribarà a l'Estat de la mà de Fox, amb un doble episodi cada dijous (21.30 h). La sèrie l'emetrà en obert Mediaset a la tardor, segons explica la companyia a l'ARA.

The Americans , que es va estrenar als Estats Units al gener, ve precedida per l'èxit d'audiència -amb més de 4,7 milions d'espectadors en total- i de crítica. Diumenge a la matinada, l'Associació de Crítics de Televisió (TCA) dels EUA va otorgar a The Americans el premi al millor programa d'estrena, una de les categories més destacades. Breaking bad -que torna aquest diumenge- es va endur el guardó al millor programa de l'any, Juego de tronos a la millor sèrie dramàtica i The Big Bang Theory a la millor comèdia. Els premis els atorguen cada any des del 1985 un total de 220 comentaristes de televisió.

Per als fans de 'Homeland'

"Són l'enemic més sofisticat del món. Espies supersecrets que viuen entre nosaltres i que dominen el nostre idioma. Els prohibeixen dir cap paraula en rus des que arriben". Així comença el vídeo promocional de The Americans , que avisa els espectadors que si els va agradar la sèrie Homeland no es poden perdre aquest nou thriller sobre sabotatges i contrainformacions.

En aquesta ocasió els agents infiltrats són Elizabeth Jennings (Keri Russell) i Phillip Jennings (Mateo Rhys). Tot i que el seu va ser un matrimoni de conveniència -ella va ingressar al KGB amb només 17 anys-, la parella té ara dos fills i una missió en comú: que ningú descobreixi que són espies russos.

Tot es complica amb l'arribada d'un nou veí, Stan Beeman (Noah Emmerich), que els explica alegrement que es dedica a la contraintel·ligència, concretament a la lluita contra els agents estrangers en territori americà. Les barbacoes fàcilment inflamables estan servides. I a aquest entrebanc per al matrimoni Jennings s'hi han d'afegir les tensions que hi ha entre la parella, que tenen una relació cada vegada més apassionada però també més complicada. L'Elizabeth veu amb preocupació com el Phillip cada vegada sent més afinitat amb els valors i l'estil de vida nord-americans.

A tot això cal sumar-hi les missions que tots dos han de dur a terme, en què estableixen relacions -a vegades íntimes, a vegades divertides i a vegades obscures- amb la xarxa d'espies i informadors que tenen al seu càrrec.

El creador també va ser espia

The Americans , que ja ha renovat per a una segona temporada i opta a dos premis Emmy -millor cançó principal i millor actriu secundària (Margo Martindale)-, va debutar a FX. El seu creador, Joe Weisberg ( Falling skies , Danys i perjudicis ), va ser espia de la CIA en la seva joventut, també durant els anys 80.

stats