Misc 31/08/2013

Mor Manuel Martín Ferrand, primer director general d'Antena 3

i
àlex Gutiérrez
1 min

Barcelona.El periodista Manuel Martín Ferrand va morir ahir als 72 anys. Ara mateix escrivia una columna diària al diari Abc amb l'epígraf Ad libitum , però va ser als 80 i 90 quan va ocupar els càrrecs de més responsabilitat, sobretot com a membre fundador tant d'Antena 3 Ràdio com del canal televisiu Antena 3.

Nascut a la Corunya, l'any 1940, la seva primera etapa professional va estar lligada a la Cadena SER, on va participar en diferents programes, i va ser el primer director de l'informatiu Hora 25 , un dels programes que s'han convertit en insígnia de l'emissora. L'any 1973 va dirigir Diario de Barcelona i, dos anys més tard, Nuevo Diario . En aquesta època va fer amistat amb Antonio Asensio, editor del Grupo Zeta, i es va convertir en assessor seu, a més de començar una prolífica carrera com a articulista d'opinió tant a El Periódico com a la revista Bazar i al setmanari Interviú .

L'any 1989 es va convertir en el primer director general d' Antena 3 , que va començar les emissions pocs mesos més tard, amb gran èxit. Va dimitir del càrrec l'any 1992. Durant aquest període, va cometre un delicte de frau fiscal -la compra de factures falses per pagar menys IVA- que li va comportar una condemna de sis mesos de presó (que no va haver de complir).

stats