Misc 09/06/2013

Magdalena de Suècia es casa amb un banquer

La família reial espanyola, absent a la boda de la filla petita del rei Carles Gustau tot i tenir invitació

A.c.r.
2 min

La princesa Magdalena de Suècia, la tercera filla del rei Carles XVI Gustau i la reina Sílvia, i el banquer nord-americà Christopher O'Neill van contreure matrimoni ahir en una cerimònia celebrada a la capella del Palau Reial de la capital del país escandinau, Estocolm. Unes 600 persones, en bona part representants de les cases reials europees, van assistir a la boda però, en canvi, no hi van ser els prínceps d'Astúries, Felip i Letícia, tot i que hi havien estat convidats. La casa reial espanyola no va oferir cap explicació per aquesta absència, però segons les normes del protocol el fet que Magdalena no sigui l'hereva del tron -és la quarta en la línia de successió- els eximia de ser-hi presents, per bé que la monarquia nòrdica sí que va acompanyar les infantes espanyoles quan es van casar.

Les altres absències destacades d'ahir van ser les de les famílies regnants a Bèlgica i Holanda, així com la del príncep Albert de Mònaco, que va deixar sola la seva dona, Charlene, en una decisió que va fer revifar els rumors d'una suposada crisi de parella que ja s'havien deixat sentir quan el cap d'estat monegasc va viatjar en solitari a Holanda, fa un mes i mig, amb motiu de la coronació dels nous reis del país.

A banda dels contraents, van centrar moltes mirades el príncep Carles Felip -germà de la núvia- i la seva companya, Sofia Hellqvist, una antiga actriu eròtica que inicialment va ser mal vista per la família reial però amb la seva presència ahir va confirmar que finalment ha estat acceptada.

Un dels moments més emotius de la cerimònia va arribar poc després que els nuvis es donessin el sí. En aquell moment, O'Neill, de 38 anys, no va poder contenir les llàgrimes, en una imatge que va humanitzar un home que és vist amb cert recel a Suècia per la seva feina com a director d'investigació al fons d'inversió Noster Capital, una ocupació que contrasta amb la de la seva dona, que demà farà 31 anys, que treballa en una ONG fundada per la seva mare.

Un cop casats, els nuvis -que s'instal·laran a Nova York, on tots dos treballen i on ja vivien fins ara- van desfilar en una carrossa pels carrers d'Estocolm, on van ser aclamats per milers de ciutadans.

stats