Misc 14/08/2013

Documental a Canal+ sobre 40 anys de sèries espanyoles

à.g.m.
2 min

Barcelona.Canal + té a punt d'estrena un documental que intenta explicar quatre dècades de ficció espanyola a la televisió. España en serie no arribarà a la petita pantalla fins al novembre, però aquest 5 de setembre se'n farà ja una preestrena en el marc del Festival de Televisió de Vitòria, que se celebra entre el 2 i el 7 del mes que ve. El projecte s'inspira en la sèrie documental América en prime time , que va emetre mesos enrere la cadena. Consta de quatre capítols de 50 minuts cadascun.

La producció és ambiciosa: un any i mig de feina, vuit mesos de rodatge i més de 90 entrevistes al llarg de 70 hores de filmació a algunes de les cares més emblemàtiques de la ficció espanyola. El documental inclou també fragments dels títols més rellevants.

Una evolució històrica

El documental intenta vincular les sèries més conegudes de cada època amb la marxa històrica d'Espanya al llarg dels últims 40 anys. Així es narra com es va començar amb un sol canal de televisió i s'ha avançat a la situació actual de multiplicitat d'ofertes. Un dels episodis, per exemple, se centra en l'evolució de la figura masculina. De les patilles del bandoler Curro Jiménez fins a personatges als antípodes com els que ha interpretat, per exemple, Emilio Aragón. També hi haurà un capítol sobre la figura de la dona, amb Ana Diosdado, Ana Obregón o Alicia Borrachero, entre moltes d'altres. El tercer episodi se centra en el gènere de la comèdia (l'humor és present fins i tot en produccions serioses, com Águila Roja ) i el quart se centrarà en els joves valors i l'evolució social.

Alguns altres dels entrevistats són Javier Cámara, Imanol Arias, Belén Rueda, Juan Echanove, Fernando Tejero, Carmen Machi, Antonio Resines, Jorge Sanz i Michelle Jenner, entre molts d'altres. A banda d'actors, s'ha parlat també amb creadors, directors i guionistes, com Daniel Écija i Nacho García Velilla.

stats