Misc 07/08/2013

Catalunya Ràdio accepta les condicions de l'ERO

J.c.
1 min

Barcelona.Els treballadors de Catalunya Ràdio van aprovar ahir per assentiment que el comitè d'empresa accepti les condicions de l'ERO que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) els va fer en un preacord el dia 31 de juliol. Divendres passat els treballadors havien reclamat als seus representants que no signessin el preacord de la CCMA, ja que a l'emissora hi havia "molts empleats reiticents a la possibilitat de perdre la feina i molts altres treballadors que s'hi van solidaritzar", segons expliquen fonts de la negociació a l'ARA.

Aquesta decisió va canviar en el moment en què tota plantilla va posar sobre la taula les seves intencions finals respecte a l'ERO. El fet que hi hagi 24 treballadors que volen marxar de manera voluntària impedirà que ningú hagi d'abandonar l'empresa de manera forçosa. És a dir, el comitè pot acceptar la proposta de la CCMA sense renunciar al seu principi de negar-se a acomiadaments forçosos a l'emissora.

Amb aquesta coincidència d'interessos entre treballadors i empresa, a Catalunya Ràdio s'accepta les mateixes condicions de l'ERO que va signar el comitè d'empresa de Televisió de Catalunya. Durant els pròxims quatre anys, als treballadors afectats per l'ERO -i que vulguin abandonar l'empresa amb les condicions acordades- se'ls extingirà el contracte quan facin els 61 anys. També als que ja els tenen aquest any i es prestin a les condicions de l'ERO. En tots dos casos l'empresa els cotitzarà la seguretat social fins als 65 anys.

stats