Misc 16/08/2013

'Ben Hur' es venjarà a Antena 3

La cadena emetrà la minisèrie quatre anys després de comprar-ne els drets

Joan Callarissa
2 min
La minisèrie parteix de la novel·la homònima del 1880 escrita per Lew Wallace que descrivia la rivalitat sorgida entre dos homes que van ser grans amics de la infància i que acaben greument enfrontats d'adults.

Barcelona.Les quadrigues de la minisèrie Ben Hur competiran a la freqüència d'Antena 3 quatre anys després que en comprés els drets d'emissió a Espanya. Semblava que la cadena no trobava el moment, però ja no pot tardar més, ja que a banda d'estar acabada des de fa quatre anys, també en fa dos que està a la venda a l'Estat en format DVD.

Tot i que la principal cadena d'Atresmedia encara no ha anunciat la data exacta de l'emissió, la versió televisiva de la novel·la homònima de Lew Wallace (del 1880) veurà la llum a través de les pantalles després de l'estiu, motiu pel qual ja la promociona cada dia.

La minisèrie és una producció internacional en la qual participen diversos països i que compta amb la cadena nord-americana ABC com a capitana i més de 20 milions d'euros de pressupost. Estrenada el 2010, la ficció s'allarga durant quatre hores, més encara que en la versió cinematogràfica que va arrasar als Oscars del 1959, que tenia un metratge de 211 minuts. Entre els països que hi han posat diners hi ha Espanya, que ha aconseguit col·locar-hi dos actors joves però amb una llarga trajectòria.

Miguel Ángel Muñoz - Un paso adelante, Gente pez i Los Borgia - i Lucía Jiménez - La caja Kovak, Los Borgia i Al salir de clase - són els dos representants espanyols del repartiment, on hi ha actors com Joseph Morgan -que serà protagonista i que interpreta Niklaus Mikaelson a The vampire diaries - o Emily VanCamp -que serà l'Agent 13 a l'edició del 2014 de Capità Amèrica . No obstant, no són només els seus noms els que fan la minisèrie una producció rellevant. Compta també amb un director experimentat, Steve Shill, que ha realitzat títols de ficcions tan destacades com Dexter , The West Wing o The Wire . Dels textos se n'encarrega el guionista Alan Sharp, que des del 1980 treballa per a ficcions nord-americanes i que ha col·laborat amb el realitzador Arthur Penn i ha estat nominat a un premi televisiu Edgar Allan Poe.

La minisèrie recorre la mateixa base narrativa que la pel·lícula del 1925 i que la multioscaritzada del 1959. Judah Ben-Hur i Messala són dos grans amics que creixen com germans al Jerusalem ocupat pels romans. De grans, Messala s'ha convertit en un comandant de l'exèrcit i Ben-Hur en un pròsper comerciant. Durant la visita de Ponç Pilat es produeix una revolta. Messala, llavors, condemna Ben-Hur a galeres. Després d'una batalla naval, Ben-Hur salva la vida a Arrius, que el fa fill adoptiu. Com un home nou torna a Jerusalem, on sap que Messala s'està entrenant per als jocs i on voldrà venjar-se de qui va ser el seu gran amic.

stats