Misc 11/08/2013

Antena 3 porta 'La cúpula' de Stephen King a Espanya

Aclamada per l'audiència dels EUA, l'adaptació arribarà aquí a la tardor

Joan Callarissa
2 min
Antena 3 porta 'La cúpula'  de Stephen King a Espanya

BarcelonaUnder the Dome és el nom americà de la sèrie que Antena 3 portarà a Espanya amb el mateix nom que la novel·la que adapta, La cúpula , de Stephen King. La cadena l'estrenarà aquesta tardor, tot i que encara no ha confirmat la data exacta. La cadena CBS, la inventora d'aquesta ficció per a la petita pantalla, ha estat la primera a obtenir-ne els èxits. Els 13.140.000 espectadors que en van seguir l'estrena la van convertir en la millor d'un estiu des de l'any 2000.

Produïda per Steven Spielberg, la cadena nord-americana ja li ha concedit una segona temporada, cosa que ha servit d'esquer per convèncer la cadena d'Atresmedia, que aposta en el conjunt del grup tant per la producció pròpia com per produccions estrangeres d'èxit. Actualment s'emeten en els seus canals ficcions com Once upon a time , The walking dead , Arrow i Vikings .

Com en la novel·la original, la història comença quan en un petit poble dels Estats Units -anomenat Chester's Mill- apareix una inexplicable cúpula gegant i transparent. Aquest esdeveniment alerta tota la població i impedeix tot tipus de comunicacions amb l'exterior. Fins i tot anul·la els satèl·lits i l'ús de dispositius mòbils.

Aquest fenomen misteriós és la clau de volta de tota la ficció. El que era un idíl·lic poble petit dels EUA es transforma en un calvari per als que es queden dins de la cúpula que cau del cel. Alguns intentaran aprofitar la desgràcia en benefici propi i d'altres intentaran mantenir els criteris ètics propis de la seva societat anterior, una cosa que no tots els habitants d'aquesta localitat de l'Amèrica rural es plantejaran.

Alguns es reclouran en els seus cercles més íntims per la por a aquest fet paranormal que els afecta. Tot i això, d'altres, més valents, emprendran una lluita contra el destí que els ha tocat viure per esbrinar per què els ha caigut una cúpula a sobre i què poden fer per sobreposar-se a aquesta desgràcia.

De fet, més enllà del moment spielberguià que significa la caiguda de la cúpula en l'aspecte visual, la psicologia dels personatges i les seves actuacions en aquest nou context aïllat són les que aguanten el magnetisme de la ficció.

Segons Brian K. Vaughan, escriptor de còmics que ha rebut l'encàrrec d'adaptar la novel·la de King per a la sèrie de Spielberg, la sèrie només utilitza el bestseller de King com a punt de partida. De fet, adverteix que en el temps que dura la sèrie se superen els dies narratius del llibre. Una cosa que, si es tenia present d'entrada, va quedar més que confirmada quan en van anunciar la segona temporada. A més, el text de King només dura uns quants dies, un temps massa curt per realitzar una ficció que, donat l'èxit, es pot allargar.

Entre els actors de la sèrie hi ha moltes cares conegudes dels repartiments de les ficcions de petita pantalla. Mike Vogel (Pan Am ), Dean Norris ( Castle, El mentalista ), Rachelle Lefevre ( CSI, Crepúsculo ) i Britt Robertson ( CSI ) són alguns dels noms. Ells hauran de donar vida a personatges de King situats en un espai que, si abans era petit, ara és minúscul. I on conservar secrets es fa impossible.

stats