Misc 17/08/2013

American On Line acomiada 500 persones de la seva web d'informació local

Joan Callarissa
1 min

Barcelona.El grup de comunicació America On Line (AOL) va començar ahir els acomiadaments de 500 empleats de la seva divisió de notícies locals. "Patch [el nom de la seva publicació online local], com ja vam anunciar prèviament, està fent passos per intentar ser rendible", va dir la companyia nord-americana en un comunicat de premsa.

Les cartes d'acomiadament arribaran a gairebé la meitat dels 1.100 treballadors que té la plantilla de Patch, segons va detallar el grup de comunicació. El diari Wall Street Journal va publicar ahir que els primers 350 acomiadaments es comunicaran als afectats de manera immediata i la resta s'aniran repartint en els pròxims mesos.

L'empresa nord-americana va anunciar també que tancarà 150 de les 900 pàgines que té en l'actualitat i que buscarà socis per a 150 més. AOL va adquirir el 2011 la popular web The Haffington Post en una operació valorada en 315 milions de dòlars. Després de la compra, ja va acomiadar 900 treballadors.

La companyia d'internet va guanyar 54.400.000 de dòlars en el primer semestre de l'any, un 94,5% menys que en el mateix període del 2012, segons els últims comptes presentats, la setmana passada. La firma, amb seu a Nova York, és propietària del diari digital The Huffington Post i TechCrunch.

És una de les empreses llegendàries del començament del negoci a internet. AOL va buscar revolucionar el sector el 2000 amb la seva fusió amb Time Warner, una operació que no va tenir l'èxit esperat. Les seves accions queien ahir un 1,18% a la borsa de Nova York.

stats