Misc 06/06/2013

Un jove es troba en estat de mort cerebral després d'una agressió per part de grups d'extrema dreta a París

El noi, militant de l'extrema esquerra, va ser apallissat en un aldarull en un centre comercial

Efe
1 min
El ministre de l'Interior francès, Manuel Valls

BarcelonaUn jove estudiant d'extrema esquerra es troba en estat de mort cerebral després de ser víctima d'una agressió en un centre comercial de París. El ministre francès de l'Interior, Manuel Valls, ha assenyalat aquest dijous grups d'extrema dreta com a responsables de l'atac.

Clément, l'estudiant de 19 anys víctima de l'agressió, va participar en un aldarull amb tres 'skinheads' que va començar a l'interior d'una botiga. En un comunicat, Valls ha afirmat que la baralla es va produir "molt probablement per raons d'ordre polític" i que "un militant d'extrema esquerra va ser colpejat molt violentament per diversos caps rapats". El ministre va manifestar la seva voluntat que els autors d'"aquests fets intolerables" siguin arrestats al més aviat possible i va reafirmar la seva total determinació "a eradicar aquesta violència que porta la marca de l'extrema dreta i posa greument en perill el pacte republicà".

Marine Le Pen, presidenta del Front Nacional (FN), d'extrema dreta, ha declarat avui que el seu partit "no té res a veure amb l'horrible agressió". També s'ha desvinculat dels fets el grupuscle d'extrema dreta Joventut Nacionalista Revolucionària (JNR), al qual, segons activistes d'esquerra, pertanyien els agressors del jove Clément. Un dirigent de la JNR ha indicat aquest dijous que els agressors de l'activista d'extrema esquerra "no són membres" de la seva associació, però els va exonerar de responsabilitat en l'altercat. Ha assegurat que "els agressors són els militants d'extrema esquerra" i que els altres, que portaven els cabells una mica més curt del normal i caçadores de cuir, "es van haver de defensar".

stats