Misc 22/08/2013

El Consell de Seguretat de l'ONU, incapaç de pactar una resolució sobre Síria

Els membres del Consell mostren la seva "gran preocupació" per l'atac químic però es limiten a demanar "claredat" i ni tan sols demanen una investigació

Efe
1 min
GALERIA D'HORROR  Centenars de cossos apilats  i sense rastre de ferides  o metralla, en una imatge difosa ahir per una xarxa opositora de Damasc.

Nova YorkEls membres del Consell de Seguretat de l'ONU han expressat aquest dimecres la seva "gran preocupació" per la situació a Síria i han coincidit que cal "claredat" sobre la nova denúncia d'un atac químic als afores de Damasc. "Puc dir que hi ha una gran preocupació entre els membres per aquestes al·legacions i un sentiment generalitzat que cal claredat sobre el que ha passat", ha dit davant la premsa la presidenta de torn del Consell, l'ambaixadora argentina María Cristina Perceval.

No obstant això, el màxim òrgan de decisió de l'ONU no ha estat capaç de consensuar una resolució o una declaració presidencial −un document de menor rang− per demanar formalment que s'investigui aquest atac. Perceval ha assegurat que "tots" han coincidit que si es confirma l'ús d'armes químiques per qualsevol de les parts i en qualsevol circumstància seria una violació de les lleis internacionals, i han demanat un alto el foc i el cessament de les hostilitats.

L'ambaixadora argentina ha dit que els membres del Consell celebren la determinació del secretari general, Ban Ki-moon, perquè faci una investigació "imparcial" i destaquen la necessitat d'enviar ajuda humanitària d'emergència a les víctimes.

El Consell de Seguretat ha celebrat aquest dimecres una reunió d'urgència a porta tancada a petició de França, el Regne Unit, Luxemburg, Corea del Sud i els Estats Units per abordar els últims esdeveniments a Síria. La Coalició Nacional Síria (CNFROS) ha denunciat que almenys 1.300 persones han mort en un suposat atac amb armes químiques de l'Exèrcit als voltants de Damasc, acusacions que les autoritats sirianes han negat de manera immediata.

stats