Cigdem Ustun , INVESTIGADORA DE LA UNIVERSITAT TÈCNICA DEL PRÒXIM ORIENT D'ANKARA
Misc 10/06/2013

"El que els mou són els drets i les llibertats"

1 min

Com veu les protestes contra el govern d'Erdogan?

Per a la majoria dels joves que són a Istanbul és el primer cop que surten al carrer. Una generació que fins ara consideràvem apolítica ha fet un gir radical i s'ha convertit en política. Ara sabem que aquesta generació vol i és capaç de defensar els seus drets i les llibertats.

És com una Primavera Àrab?

S'ha dit però no ho és. Són estudiants universitaris i la principal reivindicació no és la desocupació o l'economia. El que els mou són els drets i llibertats individuals, la creença que el govern està interferint en la seva vida. A Egipte es volia fer caure un règim i aquí es vol canviar unes polítiques que es consideren autoritàries.

¿I el poder del primer ministre es pot veure afectat per les protestes?

El suport al govern d'Erdogan es manté. No hi ha una oposició viable. Aquestes protestes no estan relacionades amb cap partit polític i, per tant, no podem dir que els que hi participen votaran altres partits.

Com podrien acabar?

La violència policial va encendre els manifestants i només una investigació del que va passar i una actitud sincera del govern per atendre les seves reivindicacions els podria satisfer.

stats