Misc 08/06/2013

La princesa Magdalena de Suècia es casa aquesta tarda amb un empresari nord-americà

Cap membre de la família reial espanyola assisteix a la cerimònia de l'enllaç de la filla petita dels reis Carles Gustau i Sílvia

Agències
2 min

EstocolmLa princesa Magdalena, la filla petita dels reis de Suècia, Carles XVI Gustau i Sílvia, es casarà aquest dissabte a la tarda amb el financer nord-americà Christopher O'Neill, en una cerimònia de caire semiprivat, lluny de la fastuositat que es va veure fa tres anys amb motiu de la boda de l'hereva al tron suec, Victòria. La cerimònia ha començat a les 16.00 h –hora catalana– i té lloc a la capella del Palau Reial d'Estocolm, la capital del país, inaugurada el 1754 i on s'han celebrat, des de llavors, cinc casaments reials.

La família reial sueca havia convidat a la cerimònia els prínceps d'Astúries, Felip i Letícia, que finalment han preferit no assistir-hi, en un acte inusual, especialment tenint en compte que a les bodes de les infantes espanyoles –que tenen el mateix rang que Magdalena de Suècia– sí que hi havien anat representants de la monarquia escandinava.

Sí que hi ha assistit, en canvi, la princesa Charlene de Mònaco, que hi ha anat sola perquè, segons la versió oficial, el príncep Albert presidia una festa en un club nàutic del seu país. Tot i així, aquesta situació ha fet revifar els rumors sobre una possible crisi a la parella reial monegasca, que ja van sonar amb força després que Albert assistís en solitari a la coronació dels nous reis d'Holanda.

La cerimònia ha sigut oficiada pel bisbe emèrit Lars-Göran Lönnermark i per Michael Bjerkhagen, predicador de la congregació de la cort sueca. Després de la cerimònia, està previst que es disparin 21 salves i que els nuvis desfilin en una carrossa pel centre d'Estocolm.

La princesa Magdalena, que dilluns farà 31 anys, ocupa el quart lloc en la línia de successió al tron de Suècia, després de la seva germana Victòria, la seva neboda Estela i el seu germà Carles Felip. El seu marit és vuit anys més gran, i el va conèixer el 2011 a través d'un grup d'amics comuns. "Compartíem el mateix humor i ens divertíem molt junts. El Chris va obrir el meu cor, és la meva ànima bessona", va explicar la princesa en anunciar el seu compromís, el 25 d'octubre de l'any passat.

Un cop convertits en marit i muller, la parella té previst seguir vivint a Nova York, on tots dos treballen –ella en una entitat benèfica fundada per la seva mare i ell al fons d'inversions Noster Capital, del qual és soci i director d'investigació–. Per aquest motiu, O'Neill ha renunciat a rebre cap títol reial.

stats