Misc 11/06/2013

La plaça Taksim d'Istanbul resisteix la segona envestida de la policia

Els antiavalots utilitzen canons d'aigua i gasos lacrimògens per foragitar els manifestants, que resisteixen i tornen a la zona. El governador d'Istanbul promet que no atacaran el parc Gezi però alerta als seus ocupants que corren perill

Reuters
1 min
La càrrega de la policia turca aquest dimarts a la tarda a la plaça Taksim, a Istanbul / REUTERS

IstanbulEls manifestants que ocupen la plaça Taksim d'Istanbul han resistit a la segona càrrega de la policia turca en un dia. Els antiavalots van tornat a utilitzar aquest dimarts a la tarda els gasos lacrimògens i canons d'aigua per intentar dissoldre els manifestants que s'havien tornat a reunir a la plaça després de la càrrega del matí. Seguint el ritme constant de tota la jornada, els protestants tornen a ocupar la zona després de fer front a la càrrega policial.

El governador d'Istanbul, Huseyin Avni Mutlu, ha garantit que la policia "seguirà dia i nit amb l'operació fins que aconsegueixi desallotjar" la plaça. Mutlu havia promès que les forces de seguretat es concentrarien en Taksim i que no entrarien al parc Gezi, on fa dies hi ha molts manifestants instal·lats en tendes de campanya. Tot i la promesa, dimarts a la nit alguns dels ocupants deien a Twitter que la policia intentava fer-los fora amb gasos lacrimògens, versió que els mitjans de comunicació de la zona no confirmaven. Mutlu havia alertat als ocupants de parc que no corrien perill si s'hi quedaven.

stats