Misc 07/06/2013

Dos periodistes francesos, segrestats a Síria

El president francès François Hollande exigeix l'alliberació immediata dels reporters, raptats ahir per un grup d'identitat desconeguda a la regió d'Alep

Efe
1 min

BarcelonaDos periodistes francesos, un reporter de l'emissora Europe 1 i un fotògraf van ser segrestats dijous passat a la regió d'Alep per un grup d'identitat desconeguda. Europe 1 ha confirmat avui que fa un dia que no té notícies del seu reporter Didier François ni del jove fotògraf Edouard Elias, que l'acompanyava des que havien entrat a Síria, dimecres passat, per la frontera turca. Els dos informadors van ser segrestats per quatre homes quan es trobaven en una zona teòricament sota el control dels opositors al règim de Baixar al-Assad.

El president de França, François Hollande, ha exigit avui "l'alliberament immediat" dels dos periodistes des del Japó, on es troba en visita oficial. Hollande ha reconegut que el seu govern encara no coneix les circumstàncies exactes de la desaparició dels reporters. A falta de més detalls concrets, el president francès ha reclamat que la premsa "pugui treballar de manera lliure a Síria", ja que "els periodistes han de ser tractats com a periodistes", i no com a representants del govern de cap estat.

stats