Misc 04/06/2013

Vuit morts i una desena de desapareguts en inundacions al centre d'Europa

Les fortes pluges i riuades provoquen pèrdues humanes i materials a Alemanya, la República Txeca i Àustria i amenacen Hongria, Eslovàquia i Polònia

Efe
1 min

BarcelonaVuit persones han mort i prop d'una desena han desaparegut a causa de les fortes pluges i riuades que des d'aquest cap de setmana afecten nombroses regions d'Alemanya, la República Txeca i Àustria. A la regió alemanya de Turíngia, a l'est del país, la situació és dramàtica, com a la ciutat de Passau (Baviera), on el centre històric està inundat des de fa dies. La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha promès aquest dimarts ajudes immediates als afectats per les inundacions i ja hi ha destinat una primera partida de 50 milions d'euros.

A Àustria, la crescuda dels rius ha afectat principalment els estats de Voralberg, el Tirol, Salzburg, Alta Àustria i Baixa Àustria, on més d'un centenar de carreteres s'han hagut de tancar. Les autoritats mantenen l'alerta per catàstrofe, tot i que la situació meteorològica sembla haver-se calmat. A la República Txeca, més de 2.600 persones van haver de ser evacuades dilluns passat.

Si la pluja no remet, el nivell del Danubi podria igualar el de les riuades del 2002, el més alt dels últims anys. Polònia, Hongria i Eslovàquia s'han vist també afectades per les inundacions i es tem que en els pròxims dies la situació empitjori.

stats