Misc 07/06/2013

'George W. Obama': el 'Huffington Post' pinta Barack empeltat de Bush per l'espionatge telefònic

El diari digital il·lustra la portada amb un fotomuntatge que fusiona les cares dels dos presidents com a crítica per l'afer del control de dades telefòniques personals dels ciutadans, destapat aquesta setmana

1 min

L'edició nord-americana del diari digital 'The Huffington Post' obre aquest divendres al matí la portada monogràfica amb un fotomuntatge que fusiona les cares de George W. Bush i Barack Obama. Emparat en una llei antiterrorista aprovada per Bush, l'administració Obama està recollint milers de dades telefòniques personals dels ciutadans. El titular d'obertura és ben il·lustratiu: "George W. Obama".

El govern dels Estats Units recopila, des de fa set anys, una àmplia base de dades de registres telefònics en territori nacional. Es tracta d'un programa de vigilància totalment secret emparat per una controvertida secció de la 'Patriot Act', un text legal promulgat per l'administració George W. Bush just després de l'atemptat a les Torres Bessones el 2001 i que té com a objectiu ampliar la capacitat de control del govern federal per combatre el terrorisme. D'ençà que va arribar al poder, Obama ha incrementat els atacs a les llibertats civils amb el pretext de la seguretat nacional. De fet, no ha fet altra cosa que estendre les polítiques de Bush des de l'11-S. Un tribunal secret de seguretat nacional pot donar llum verda a escoltes telefòniques tant dins els EUA com en trucades a l'exterior. Obama va donar el 2012 més poder a aquesta llei d'espionatge.

stats